AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2016

"Απαράδεκτα τα αεροπορικά δρομολόγια στη γραμμή της Σάμου"


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη με θέμα το πρόγραμμα αεροπορικών δρομολογίων από και προς Σάμο απέστειλε ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής. Ζητά σωστό προγραμματισμό τους, καθώς στην παρούσα φάση είναι, όπως εξηγεί, "απαράδεκτα".

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, "για πολλοστή φορά επαναλαμβάνεται η αδιαφορία του Κράτους για τα ακριτικά νησιά, καθώς οι συγκοινωνίες με την ηπειρωτική χώρα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές, παραμένουν προβληματικές.

Αυτή την περίοδο δύο αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το δρομολόγιο Σάμος-Αθήνα, παρ’ όλ’ αυτά τα δρομολόγια των πτήσεων είναι απαράδεκτα. Με εξαίρεση δύο ημέρες, τη Δευτέρα και την Τετάρτη όπου υπάρχει πρωινή και απογευματινή πτήση, όλες οι υπόλοιπες μέρες δυσκολεύουν τη μετακίνηση. Την Τρίτη και το Σάββατο υπάρχει μόνο μια πρωινή πτήση. Την Κυριακή και την Παρασκευή πραγματοποιούνται 3 πτήσεις την ημέρα και όλες μεταξύ 13:35 -17:15, ενώ την Πέμπτη 2 πτήσεις απογευματινές 16:20 και 16:25.

Δεν κατανοούμε το σκεπτικό αυτού του προγραμματισμού, διότι στην ουσία δεν εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν, και αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα για ένα ταξίδι για το οποίο το κόστος αυξάνεται υπερβολικά με τη διαμονή σε ξενοδοχείο, αλλά και με το υπερβολικά υψηλό κόστος του εισιτηρίου.

Επίσης, η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι δραματική, ως εναλλακτική λύση να ταξιδέψει κάποιος για Πειραιά, καθώς πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Παρακαλούμε άμεσα όπως γίνει σωστός προγραμματισμός στα δρομολόγια και να μην καθορίζονται αυτά από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες συμπληρώνουν τα κενά που έχουν με δρομολόγια στη Σάμο"
.

"Είμαστε στη διάθεσή σας"
καταλήγει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου.