AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Νοε 2016

Τα κρασιά της Ε.Ο.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 3-4/12


Στον 14ο "Χάρτη των Γεύσεων", το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα δώσει το "παρών" για άλλη μια χρονιά η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Το Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, το ξηρό "Αγέρι του Αιγαίου (Aegean Breeze)" του 2015 και το ημίξηρο "Αγέρι του Αιγαίου" του 2016 θα συμμετάσχουν στη γευστική δοκιμή των κρασιών που βρίσκονται στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας με τίτλο "New Wines On The Block", μαζί με άλλα 11 κρασιά από διάφορες περιοχές της χώρας.

Την ίδια μέρα, στις 18:30, το Samos Anthemis του 2009 θα λάβει μέρος μαζί με 15 άλλα κρασιά στην δοκιμή με τίτλο "Τα γλυκά κρασιά του χάρτη".

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 12:00 - 20:00.

Το εισιτήριο ημέρας κοστίζει 7 ευρώ, ενώ το εισιτήριο διημέρου 12 ευρώ.

Περισσότερα για την έκθεση

Τα νούμερα – κλειδιά της 14ης διοργάνωσης: 115 οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, περισσότερα από 600 κρασιά προς γευστική δοκιμή και 15 παράλληλες εκδηλώσεις αποδεικνύουν ότι ο Χάρτης των Γεύσεων, εκτός από τη σημαντικότερη καταναλωτική έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα, έχει εξελιχθεί στη μεγάλη οινική  "ιστορία " της χρονιάς.

Έτσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, για δύο ολόκληρες ημέρες, η Αποθήκη Γ' θα μετατραπεί στο σωστό σημείο συνάντησης για να δοκιμάσετε ένα συναρπαστικά ευρύ φάσμα κρασιών…

Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου. 

Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2016, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την  "παιδεία του κρασιού " και την  "εμπειρία της γεύσης " που προσφέρει.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2016, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.