AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Νοε 2016

Οι ταινίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου στις 12-13/11


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου προβάλλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την ταινία "Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!". Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 20:00, στην ίδια αίθουσα, θα προβάλλει δωρεάν την ταινία "Στρόμπολι, γη του Θεού", στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ιταλικό νεορεαλισμό.

Η ταινία "Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!" είναι μια κωμωδία φαντασίας, βελγικής παραγωγής του 2015.



Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Θεός είναι ένα υπαρκτό, καθημερινό σαν όλα τα άλλα πρόσωπο που ζει στο Βέλγιο. Στη Γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ανήθικος, δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Από την άλλη, η κόρη του, Εά, πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» να είναι κλειδωμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα στις βαρετές Βρυξέλες. 

Μέχρι μια μέρα όπου η Εά αποφασίζει να επαναστατήσει ενάντια στον πατέρα της, χακεύοντας τον υπολογιστή του και διαρρέοντας σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει... 



Σκηνοθεσία: Jaco van Dormael. Πρωταγωνιστούν: Benoit Poelvoorde, Pili Groyne, Yolande Moreau, Catherine Deneuve, Francois Damiens.

Διάρκεια: 113'.

Δείτε το trailer της ταινίας:



Η ταινία "Στρόμπολι, γη του Θεού" είναι ένα πολεμικό δράμα ιταλικής παραγωγής του 1950.


Η υπόθεση της ταινίας:

Η Κάρεν είναι μια γυναίκα που στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τους ναζί, καταλήγει σ’ ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Ιταλία. Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της να βγάλει βίζα για την Αργεντινή, κι ενώ συνέχεια την κορτάρει ο Αντόνιο, ένας Ιταλός ψαράς, συνειδητοποιεί ότι η μόνη της επιλογή είναι να τον παντρευτεί. Συνοδεύοντας τον πίσω στο απομονωμένο νησί Στρόμπολι, βλέπει ότι σχεδόν όλο το νησί είναι ένα ηφαίστειο. 




Σκηνοθεσία: Roberto Rossellini. Πρωταγωνιστούν: Ingrid Bergman, Mario Vitale, Renzo Cesana κ.ά.

Διάρκεια: 107'.

Δείτε ένα απόσπασμα της ταινίας: