AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2017

Έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Σάμου από 28/7-2/8


Τη 2η ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μελών της διοργανώνει η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου από 28 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Σάμου.

Η έκθεση έχει τίτλο ""Νερό" και θα λειτουργεί καθημερινά από 20:00 έως 23:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν οι:

Αγγελική Σπύρου, Αγγελίνα Κανελλοπούλου, Άγης Φερεντίνος, Αλέξανδρος Καρπαθίου, Αμαρυλλίς Αμοργιανού, Άνθη Παπαχριστοδούλου, Άννα Λεονταρίδου, Άννα Νεοφύτου, Βαγγέλης Λεοντίδης, Γιώργος Τζουραμάνης, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Τσολακάκης, Γιώργος Χαραλαμπάκης, Δημήτρης Καρράς, Δημήτρης Παυλής, Ειρήνη Γερογλή, Ειρήνη Καπέλλου, Ελεάννα Κωνσταντάκη, Ελευθερία Καρύδα, Ηλιάνα Τσακουμάκη, Ηρώ Παυλιδάκη, Ιωάννης Αποστόλου, Ιωάννης Δούζης, Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, Κώστας Βέβας, Μανουέλα Χριστοδουλάκη, Μανώλης Θράβαλος, Μανώλης Μόττος, Μανώλης Νεοφώτιστος, Μαρία Κασσιτά, Μιχάλης Σβαρνιάς, Νίκος Αγγελής, Νίκος Τσούλος, Νίκος Τσουμάκης, Νίκος Χουσάς, Παναγιώτης Μαχαίρας, Σάρα Λυμπέρη, Σοφία Τσουμάκη, Σταματία Καρύδα, Στέλιος Δεμερτζής, Τάσος Σαραντίδης, Χρήστος Βασιλειάς, Xρυσόστομος Γαλαθρής.

Λίγα λόγια για την έκθεση "Νερό"

Τα 2/3 του σώματός μας, όπως και τα 2/3 της επιφάνειας της Γής, αποτελούνται από Νερό. Το Νερό συνδέει, μεταφέρει πληροφορίες, μεταφέρει ζωή. Χωρίς Νερό δεν υπάρχει ζωή. Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν και άνθισαν σε περιοχές όπου υπήρχε Νερό. 

Από την άλλη, δύο άλλα κύρια χαρακτηριστικά του Νερού είναι η ρευστότητα και η διαφορετικότητα: Η ικανότητά του να ρέει γύρω από τα εμπόδια, ή ακόμα και να τα διαπερνάει, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την πορεία του, ενώ παράλληλα μπορεί να εκδηλώνεται μέσα από ποικίλα χρώματα και μορφές: Χιόνι, βροχή, χαλάζι, δροσοσταλίδα, μπορεί να είναι ήρεμο και διαυγές ή θολό κι ανακατωμένο, έχει την δυνατότητα να καθρεφτίζει κ.λ.π.

Κι ακριβώς αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι, που σε ψυχολογικό επίπεδο, συνδέουν το Νερό με τον κόσμο των συναισθημάτων και την ικανότητά μας να αισθανόμαστε.

Με αφορμή λοιπόν το υγρό στοιχείο και όλα όσα αυτό αντιπροσωπεύει μέσα μας και γύρω μας, αυτή η έκθεση, έχει ως στόχο, αφενός μεν να υπογραμμίσει την αξία του στην καθημερινότητα και στην διατήρηση της ζωής, αφετέρου να χαρτογραφήσει την πολύ προσωπική και ιδιαίτερη σχέση που έχει ο καθένας μας μαζί του, μέσα από την διαφορετικότητα της ματιάς και την ρευστότητα της προσωπικής έκφρασης. Ας μην ξεχνάμε οτι όλοι μας γεννηθήκαμε σε μια χώρα που περιβάλλεται από Νερό, γεγονός που επιδρά πάνω μας ποικιλοτρόπως ως λαό, πόσο μάλλον σε εμάς που γεννηθήκαμε σε νησί, αυτό της Σάμου. Και μιας και το Νερό συνδέει και μεταφέρει μηνύματα και πληροφορίες, ευχόμαστε η έκθεση αυτή, να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερη σύνδεση, επαφή, ενσυναίσθηση, ροή κι επικοινωνία μεταξύ μας. Καλή περιήγηση! 

κείμενο: Sophia Tsoumaki 
design/artwork: Anthi Papachristodoulou