AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2017

Θεμελίωση νέου ναού στην Άμπελο Σάμου


Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος τέλεσε πρόσφατα την ακολουθία του Αγιασμού και έθεσε τον θεμέλιο λίθο στον υπό ανέγερση νέο Ιερό Ναό προς τιμήν των Αγίων ενδόξων θεοσέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην θέση "Λιβαδάκι", στα περίχωρα της Ενορίας της Αμπέλου.

Μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιότατος συγκινημένος τόνισε τα εξής: "Ένα από ετών όνειρό μας σήμερα γίνεται πραγματικότητα, καθώς είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός Ιερού Ναού στο συνοικισμό Λιβαδάκι, για την λειτουργική εξυπηρέτηση των κατοίκων, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και για την πνευματική τόνωση του ορθοδόξου συναισθήματος των ευσεβών Χριστιανών μας, που καθημερινώς διέρχονται εκ της παραπλησίου εθνικής επαρχιακής οδού Βαθέος Καρλοβασίων.

Βέβαια με την γενικότερη βαθύτατη οικονομική κρίση κάτι τέτοιο ήταν εντελώς αδύνατο. Όμως τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστί.

Εντελώς αναπάντεχα λοιπόν στην πανήγυρη του Ι. Ν. Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου Αμπέλου και μετά την θεία Λειτουργία στο κεντρικό καφενείο του Χωριού, άκουσε την επιθυμία μου ο μακαριστός πλέον συντοπίτης μας Κωνστανίνος Ρουσσάκης, που είλκε την καταγωγή εξ Αμπέλου, αλλά διέμενε εις ΗΠΑ και διακρινόμενος για την βαθιά του πίστη στον Χριστό και την αγάπη του προς το Χωριό, αλλά και την Τοπική μας Εκκλησία, εντελώς αυθόρμητα ανακοίνωσε ενώπιον όλων την δωρεάν του οικοπέδου του στη θέση «Λιβαδάκι» προς ανοικοδόμηση ενός μικρού Ιερού Ναού. 

Χρειάσθηκαν μήνες και χρόνια για να ξεπερασθούν τα διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα. Μάλιστα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μετά του Εφημερίου της Αμπέλου π. Χριστοδούλου Κλεάνθους ο μακαριστός κ. Ρουσάκης απέστειλε και χρηματικό ποσό αναλαμβάνοντας έτσι και την ανοικοδόμηση του ιερού Ναού. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, αλλά δυστυχώς ο δωρητής και κτήτορας αναχώρησε εκ του ματαίου τούτου κόσμου διά τον Ουρανόν. Καθηκόντως εμείς προχωρούμε και σήμερα θέτουμε τον θεμέλιο λίθο, προς ανέγερσιν του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου και σύντομα ελπίζουμε να τον παραδώσουμε προς δόξαν και λατρεία του Τριαδικού Θεού και προς τιμήν των θεραπόντων Αγίων μας, για τον αγιασμό, την παραμυθία και την ενίσχυσιν του Ορθοδόξου Λαού του Θεού.

Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας προς τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας Ιησούν Χριστόν. Θερμές ευχαριστίες προς τον αείμνηστο κτήτορα Κωνσταντίνο Ρουσάκη, του οποίου την μακαρία ψυχή ευχόμαστε να αναπαύει ο Χριστός εν χώρα ζώνταν και εν σκηναίς δικαίων του.

Ευχόμαστε δε και την χάρη και ευλογία του Θεού μετά των πρεσβειών των Αγίων μας στους οικείους και συγγενείς του δωρητού, τους περιοίκους του ιερού Αυτού Παρεκκλησίου και όλους τους καθ’οιονδήποτε τρόπον συντελούντα στην ανέγερση αυτού".




Advertisement