AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Αυγ 2017

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το Ίδρυμα Ζημάλη τίμησε τον Κ. Καραβασίλη

Ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κωνσταντίνου & Μαρίας Ζημάλη, Ευάγγελος Ζημάλης, βραβεύει τον Κωνσταντίνο Εμμ. Καραβασίλη. Φωτογραφίες: My Samos Blog

Τιμητική εκδήλωση-βράβευση για τον διεθνώς διακεκριμένο Σαμιώτη μουσουργό Κωνσταντίνο Εμμ. Καραβασίλη οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου-Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών Σάμου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κωνσταντίνου και Μαρίας Ζημάλη. Ακούστε τον καταξιωμένο καλλιτέχνη στο πιάνο στη "Σαμιώτισσα", σε ερμηνεία που δεν έχετε ξανακούσει!

Ο 38χρονος μουσουργός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε έως τα 17 του στο Πυθαγόρειο, διαπρέπει πλέον στο Τορόντο του Καναδά, όπου ζει τα τελευταία 21 χρόνια. 

Για την αναγνωρισμένη ανά τον κόσμο προσφορά του στη μουσική, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ζημάλη, κ. Ευάγγελος Ζημάλης, του απένειμε το βραβείο γραμμάτων και τεχνών "Επίκουρος", το οποίο το Ίδρυμα απονέμει κάθε δύο χρόνια σε εξέχουσες προσωπικότητες της Σάμου. 

Συγκινημένος, ο καλλιτέχνης μίλησε για τη μουσική του, ευχαρίστησε την οικογένειά του και τους Σαμιώτες για τη στήριξή τους, ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό μελωδίες στο πιάνο, μεταξύ αυτών και τη "Σαμιώτισσα", και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου, αλλά και από τους παρευρισκόμενους σε εξωτερικό χώρο, που τον παρακολουθούσαν από οθόνη.

Ακολούθησαν ανάλογες μελωδίες από τη Χριστίνα Παντελή στο πιάνο και τον Στάθη Μαυρομάτη στο σαξόφωνο. 

Το παρών στην εκδήλωση, που άνοιξε με χαιρετισμό από την Ελένη Ζημάλη και παρουσίαση του πλούσιου βιογραφικού του τιμώμενου μουσουργού από την Εβίτα Ζημάλη, έδωσαν ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής και πολλοί άλλοι. 

Στο τέλος, ο καλλιτέχνης χαιρέτισε έναν-έναν τους καλεσμένους που έσπευσαν να τον συγχαρούν, ενώ η βραδιά έκλεισε με δεξίωση. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το My Samos Blog!







Ο διεθνώς διακεκριμένος Σαμιώτης μουσουργός Κωνσταντίνος Εμμ. Καραβασίλης












Χριστίνα Παντελή στο πιάνο, Στάθης Μαυρομάτης στο σαξόφωνο

Η Ελένη Ζημάλη, κατά την έναρξη της εκδήλωσης


Η Εβίτα Ζημάλη κατά την παρουσίαση του πλούσιου βιογραφικού του Κ. Καραβασίλη







Και σε εξωτερικό χώρο του Ιδρύματος θεατές παρακολούθησαν από οθόνη την εκδήλωση

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ζημάλη, κ. Ευάγγελος Ζημάλης







Ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης με τη μητέρα του, Ευμορφία Χατζημανώλη

Η Χριστίνα Παντελή και ο Στάθης Μαυρομάτης που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση, με πιάνο και σαξόφωνο, αντίστοιχα














Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Εμμ. Καραβασίλης: