AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Αυγ 2017

Συντήρηση του οδικού δικτύου και καθαρισμός χειμάρρων από την Περιφέρεια


Τις συμβάσεις των έργων «Βελτίωση βατότητας Εθνικής Οδού Σάμου-Καρλοβάσου», προϋπολογισμού 203.000 ευρώ, και «Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και άρσης επικινδυνότητας πρανών οδικού δικτύου Σάμου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο των έργων πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης, συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων υποδομών της Εθνικής Οδού Σάμου-Καρλοβάσου, καθώς και άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης σε διάφορα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, όπου έχουν παρουσιαστεί προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου «Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και άρσης επικινδυνότητας πρανών οδικού δικτύου Σάμου» είναι δύο μήνες, ενώ η προθεσμία για την περαίωση του έργου «Βελτίωση βατότητας Εθνικής Οδού Σάμου- Καρλοβάσου» είναι έξι μήνες.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 088), καθώς και από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθούν με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Επίσης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπέγραψε συμβάσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Ο προϋπολογισμός για τον καθαρισμό των χειμάρρων της Ανατολικής Σάμου είναι 105.124,23 ευρώ και για τη Δυτική Σάμο 121.717,23 ευρώ.