AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Αυγ 2017

Τι λένε οι καταστηματάρχες της Σάμου για τα "λουκέτα" στην Κεφαλοπούλου

Τα καταστήματα της οδού Κεφαλοπούλου στην πόλη της Σάμου. Φωτογραφία: Σταμάτης Γούναρης

Αντιδρούν οι καταστηματάρχες της πόλης της Σάμου στα επερχόμενα δεκαήμερα "λουκέτα" σε τρία καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης επί της οδού Κεφαλοπούλου, στην πόλη της Σάμου, για παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας. Δείτε τι υποστηρίζουν ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου.

Πιο αναλυτικά, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου αναφέρει:

"Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας και την κοινή λογική, η απόφαση σφράγισης τριών καταστημάτων της οδού Κεφαλοπούλου θα εκτελεστεί αναγκαστικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου τις προσεχείς ημέρες.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα σφραγιστούν τα 2 καταστήματα και στις 5 Σεπτεμβρίου το 3ο για δέκα ημέρες- αν και στις 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζονται σε βάρος τους μηνύσεις στις οποίες μπορεί και να αθωωθούν. Θεωρούμε ότι για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο στόχαστρο των δυνητικών Αρχών χωρίς επί της ουσίας να έχουμε παραβεί τον νόμο.


Το γράμμα του νόμου, ωστόσο, μεταφράζεται, αναγκαστικά σε μια πραγματικότητα που υποχρεώνει επιχειρηματίες να κλείσουν για ασήμαντο ουσιαστικά λόγο τα καταστήματά τους εν μέσω, ακόμη, τουριστικής περιόδου και σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει βαριά την πόλη μας από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα μας.

Είμαστε ενωμένοι ως Σύλλογος και ως επιχειρηματίες στηρίζοντας και προωθώντας πρώτα από όλα τα συμφέροντα της πόλης μας και μετά των επιχειρήσεών μας. Θα υποστούμε την τιμωρία, φυσικά. Όμως, πρέπει αναγκαστικά να αναρωτηθούμε σε σχέση με το όλο αυτό ζήτημα: Τελικά θέλουμε τουρισμό; Θέλουμε ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας; Θέλουμε την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων; Η τουριστική σεζόν στη Σάμο, που ζει από αυτή τη «βιομηχανία» σε ποσοστό 90% διαρκεί τρεις μήνες το πολύ. Ούτε 90 μέρες. Αν τις 10 πρέπει να μείνουμε κλειστοί για μερικά decibel παραπάνω -ελάχιστα decibel παραπάνω- ας σκεφτούμε όλοι τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Όχι για τον τύπο των πραγμάτων, αλλά για την ουσία τους…

Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους όσους επιθυμούν να πολεμούν τους ελευθέρους επαγγελματίες του νησιού, ακόμη και τώρα στα στερνά της τουριστικής περιόδου… ".

Με τη σειρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των καταστημάτων της οδού Κεφαλοπούλου.

Όπως σημειώνει, "στο άκουσμα της είδησης για το κλείσιμο των νυχτερινών καταστημάτων στην οδό Κεφαλοπούλου, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε αυτό όμως το ερώτημα που στεκόμαστε είναι στο «ποια Σάμο θέλουμε τελικά;».

Θέλουμε μια Σάμο σκοτεινή, χωρίς ζωή, χωρίς εργασία για εμάς και τα παιδιά μας;

Η θερινή περίοδος στο νησί μας όλο και συρρικνώνεται, με τους επιχειρηματίες να στενάζουν καθημερινά χωρίς να μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των επιχειρήσεών τους.

Σε μια πόλη που πλήττεται από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν αλυσίδα και όχι από μόνοι μας να τη σπάμε.

Είμαστε ένα τουριστικό νησί, ζούμε από τον τουρισμό και αυτό πρέπει να το υποστηρίζουμε.

Θέλουμε για το νησί μας αυτό που πραγματικά του αξίζει" καταλήγουν οι έμποροι της πόλεως Σάμου.

Δείτε τις θέσεις του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, για το θέμα του κλεισίματος των νυχτερινών καταστημάτων στην οδό Κεφαλοπούλου.