AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Οκτ 2017

Και πλωτά hotspots στα νησιά εξετάζει η κυβέρνηση - "Καμπανάκι" από Καλογήρου

 
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και πλωτά μέσα για την παραμονή σε αυτά των επιπλέον προσφύγων και μεταναστών στα νησιά προανήγγειλε μέσω ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Στο μεταξύ, για σχεδόν διπλάσιους πρόσφυγες τον Σεπτέμβριο στο βόρειο Αιγαίο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έκανε λόγο η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.
 
Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία, οι συνθήκες για τους κατοίκους των νησιών είναι δύσκολες. Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε πως οι αυξημένες αυτές ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. «Μας απασχολεί και μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα» ανέφερε, σημειώνοντας πως η κατάσταση πριν από δύο μήνες ήταν ελεγχόμενη.
 
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της επίσης στον ΣΚΑΪ, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε ότι η ροή προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο διάστημα είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες ήρθαν 3.918 μετανάστες και πρόσφυγες, όταν την ίδια περίοδο το 2016 οι αφίξεις ήταν 2.000.
 
Η κ. Καλογήρου υποστήριξε ότι «η κατάσταση μέρα με την ημέρα γίνεται δυσκολότερη» και εκτίμησε ότι «θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις βίας, όπως είχαμε τον προηγούμενο καιρό» λόγω της υπερσυγκέντρωσης προσφύγων. «Έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» είπε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
 
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ