AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Δεκ 2017

Αναβολή στη δευτεροβάθμια δίκη των δολοφόνων του Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη

Ο άτυχος Γιάννης Κομμάτης, από το Κοκκάρι της Σάμου

Για τον Οκτώβριο του 2018 πήρε αναβολή η δίκη για τη διπλή δολοφονία, τον Αύγουστο του 2014 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, με θύματα τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη, οπλίτη πενταετούς υποχρέωσης από το Κοκκάρι της Σάμου, και τον 26χρονο Κωνσταντίνο Σγουρό από την Καλαμάτα.

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ήταν προγραμματισμένη την Παρασκευή η δίκη των δύο 20χρονων (σήμερα) που πρωτόδικα καταδικάστηκαν για το διπλό φονικό.

Έφεση κατά της πρωτόδικης αυτής απόφασης είχε καταθέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, ζητώντας να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν από τους δύο νεαρούς.

Στην έφεσή του ο εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Η εκδίκαση ξεκίνησε χθες το πρωί, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ όποιος επιχειρούσε να μπει στην αίθουσα του Εφετείου, ελεγχόταν εξονυχιστικά από αστυνομικούς.

Τελικά όταν οι κατηγορούμενοι έφτασαν στην αίθουσα από την πλευρά τους ζητήθηκε αναβολή, αφού δεν παρέστησαν στο δικαστήριο οι συνήγοροί τους, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης.

Μόλις η έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης, συγγενείς του Σγούρου άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα.

tharrosnews.gr

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα εκείνης της μοιραίας Τρίτης, 19 Αυγούστου 2014, στον επαρχιακό χωματόδρομο Αλτομιρών-Πηγαδίων του δήμου Δυτικής Μάνης και ύστερα από διαπληκτισμό ο ένας, 18χρονος τότε, πυροβόλησε τους δύο φίλους με κυνηγετική καραμπίνα. Στη συνέχεια οι δύο 18χρονοι μετέφεραν τα πτώματα και τα πέταξαν σε χαράδρα στη θέση Λίμνα, όπου και βρέθηκαν από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ λίγο πριν νυχτώσει, μια μέρα μετά.


Το δικαστήριο του Γυθείου έκρινε ένοχους τους δύο νεαρούς, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντάς και στους δύο μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γιατί όταν τέλεσαν το έγκλημα, είχαν μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, λέγοντας πως είχαν προμελετήσει το έγκλημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ