AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Δεκ 2017

Παράδοση ρουχισμού-υποδημάτων από συλλόγους της Σάμου σε πρόσφυγες


Μια αποστολή χειμωνιάτικων ρούχων και υποδημάτων παρέδωσαν πριν από λίγες μέρες μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Γυναικείων Συλλόγων της ΟΓΕ, στη Διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) για τις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν μετά από έκκληση των παραπάνω φορέων και την ανταπόκριση που υπήρχε από το λαό του νησιού, από σωματεία και φορείς του νησιού και της χώρας όπως ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου "Έλλη Αλεξίου", ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και άλλοι.

Τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν και άλλος ρουχισμός και κουβέρτες, ενώ μεγάλη ανάγκη υπάρχει για υποδήματα και κάλτσες.






"Το Εργατικό Κέντρο, η Επιτροπή Ειρήνης και οι Σύλλογοι Γυναικών του νησιού μέλη της ΟΓΕ, εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους για τα θύματα του ιμπεριαλισμού και αγωνίζονται για: 

Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων. Να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα για τον τόπο προορισμού τους. 

Αξιοπρεπείς όρους διαμονής, σίτισης, περίθαλψης, διερμηνείας, νομικής προστασίας, μόρφωσης-ψυχαγωγίας για τα παιδιά για όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας. 

Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφή εμπλοκής σ’ αυτούς. 

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου, να αποτραπεί η αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, να φύγoυν το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο".