AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Δεκ 2017

Χειροπέδες για δέκα στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά την Πέμπτη στη Σάμο.

Στο πρώτο από τα περιστατικά έξι αλλοδαποί (4 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας από 20 έως 54 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Οι συλληφθέντες, στο πλαίσιο της διαδικασίας καταγραφής τους, επέδειξαν σε αρμόδια για τη διαχείριση αλλοδαπών υπηρεσία της Σάμου ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε ήταν πλαστά.

Τα έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου.

Στο δεύτερο περιστατικό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου συνέλαβαν ένας 19χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 19χρονος βρισκόμενος σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή και αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος ένα μαχαίρι το οποίο είχε στην κατοχή του.

Το μαχαίρι κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου.

Στο τρίτο περιστατικό συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της απειλής, της εξύβρισης, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, από κοινού με άλλους αλλοδαπούς, διατάραξαν με ενέργειές τους την εύρυθμη λειτουργία υπηρεσίας, που στεγάζεται σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή. 

Στη συνέχεια, οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες απείλησαν και εξύβρισαν τους αστυνομικούς που μετέβηκαν στο σημείο για να επιληφθούν στο περιστατικό και τους επιτέθηκαν, με τη χρήση σωματικής βίας, προκαλώντας σωματικές βλάβες σε δύο από αυτούς. Ακολούθως, προέβαλαν αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου.