AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Δεκ 2017

Πιστοποίηση ασφαλείας για το αεροδρόμιο "Αρίσταρχος" της Σάμου

Αεροδρόμιο Σάμου. Φωτογραφία: Rinus Lasschuyt

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και της Σάμου, που διαχειρίζεται η Fraport GR από τον Απρίλιο 2017. Ελέχθηκαν και κρίθηκαν ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) της EASA.
 
Πιο αναλυτικά, τα περιφερειακά αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Καβάλας, Άκτιου/Πρέβεζας, Χανίων, Ζακύνθου, Ρόδου, Μυκόνου, Κω, Μυτιλήνης, Σάμου, Σαντορίνης και Σκιάθου πιστοποιήθηκαν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών τους, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Τα αεροδρόμια αυτά, τα οποία εξυπηρετούν διεθνή επιβατική κίνηση, λαμβάνουν πιστοποίηση κατά EASA, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα.
 
Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από τον Διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιντζεράκο. Τα πιστοποιητικά παρέλαβαν εκ μέρους του φορέα λειτουργίας των αεροδρομίων Fraport GR o Ηλίας Μαραγκάκης και η Ιωάννα Κουρή.
 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ