AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιαν 2018

Χειροπέδες σε δύο διακινητές προσφύγων-μεταναστών στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Άλλους δύο διακινητές προσφύγων-μεταναστών συνέλαβαν την Παρασκευή οι λιμενικοί στη Σάμο, σε ισάριθμα περιστατικά. Στους 1.995 έφθασαν στις 10 Ιανουαρίου οι πρόσφυγες που παραμένουν στο νησί.
 
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, πρωινές ώρες, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που μετέφερε 48 άτομα και τον 25χρονο αλλοδαπό χειριστή της, ο οποίος και συνελήφθη.
 
Το απόγευμα, άλλη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με 34 άτομα έγινε αντιληπτή από περιπολικό του Λιμενικού, επίσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου. Ένας από τους επιβαίνοντες συνελήφθη ως ο χειριστής της λέμβου.
 
Και στα δύο αυτά περιστατικά, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι δείκτες των προσφυγικών ροών στη Σάμο στο διάστημα από 4-10 Ιανουαρίου 2018 διαμορφώθηκαν ως εξής: