AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιαν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου στη Δράμα!


Μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Δράμα, προσκεκλημένοι των Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης της πόλης και τον χοροδιδάσκαλο Αλέξανδρο Καρατζόγλου.

Οι Σαμιώτες χορευτές και χορεύτριες με τον χοροδιδάσκαλο του ΧΟΡ.Ο.Σ, Μάκη Ευαγγέλου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δρώμενο του χωριού Μοναστηράκι, να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων στην Αγία Βαρβάρα της Δράμας, αλλά και να ξεναγηθούν σε εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως το σπήλαιο Μααρά των πηγών του Αγγίτη ποταμού και το οχυρό Λίσσε.

Παρακολούθησαν επίσης την εντυπωσιακή παράσταση των Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης στην "Ονειρούπολη" της Δράμας με χορούς από τη Θράκη, μαζί με το φιλοξενούμενο χορευτικό από τους Παξούς που παρουσίασε χορούς του Ιονίου. 

Όλοι μαζί γλέντησαν στον ετήσιο χορό των Εκπαιδευτηρίων, όπου συνάντησαν φίλους από το Μόντρεαλ του Καναδά, όπως και φίλους χορευτές και χοροδιδασκάλους από όλη την Ελλάδα. 

Ο νομός Δράμας κρατά ολοζώντανη την παράδοση όλο τον χρόνο, πολύ περισσότερο όμως τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου με εντυπωσιακά λαϊκά δρώμενα κατά τα οποία ζωντανεύουν οι τραγόμορφες φιγούρες των Μπαμπούγερων, μορφές που ξεπηδούν από τη λατρεία της Μητέρας Γης και του θεού Διονύσου καθώς και οι «Αράπηδες», άνθρωποι μεταμφιεσμένοι με κατσικοδέρματα και με πρόσωπα μαυρισμένα με αιθάλη που τραγουδούν και χορεύουν, ξορκίζοντας τα κακά πνεύματα.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου στον νομό Δράμας!