AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιαν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΣ - Τη Δευτέρα η συνέχεια

Φωτογραφία: Μανώλης Marg

Νέο συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης, οργανώνει, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ). Και σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Βαθύ. 

"Το μήνυμα των εργαζομένων είναι ξεκάθαρο" τόνισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Καλογερής, αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου.

"Απεργούμε απέναντι στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απεργούμε απέναντι στη μεγάλη εργοδοσία και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προδίδουν ξανά και ξανά τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματά μας. Απεργούμε για το δικαίωμά μας στην απεργία, που χτίστηκε με τεράστιες θυσίες και λέμε ότι δεν θ’ αφήσουμε το αίμα της εργατικής τάξης που χύθηκε για να κατακτηθεί η απεργία να πάει στράφι...


Η απεργία δεν μπαίνει στο γύψο, η οργάνωση της εργατικής τάξης και η ταξική πάλη δεν μπορεί να καταργηθεί με κανένα νόμο και φιρμάνι. Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα' ναι ντάλα μεσημέρι όταν θα πετάξουμε τον αντεργατικό αυτό νόμο στα σκουπίδια μαζί με τους εμπνευστές του..." είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογερής.


Η πορεία που ξεκίνησε από τα γραφεία του ΕΚΣ, διέσχισε την παραλιακή, πέρασε από το "Ξενία" όπου τις προηγούμενες μέρες είχε αναρτήσει γιγαντοπανό το ΕΚΣ κι έκανε για λίγο στάση έξω από Πρωτοδικείο, όπου οι διαδηλωτές κόλλησαν αφίσες ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως "Κάτω τα χέρια από του λαού το βιός" και έρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς".

Η πορεία κατέληξε στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφισμάτων στον διοικητή από τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και το Εργατικό Κέντρο, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάνει όλον αυτόν τον καιρό η Λαϊκή Επιτροπή, ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), φορείς και σωματεία της περιοχής, με αίτημα να παραμείνει η γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο.


Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Φιλιώ Μακρή εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου και ο Αποστόλης Βαλαμόντης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας, οι οποίοι προχώρησαν την Παρασκευή σε τρίωρη στάση εργασίας.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σημερινή κινητοποίηση:



















Φωτογραφίες: ΕΚΣ