AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουλ 2018

Δ. Βίτσας: Πιθανό άλλο ΚΥΤ στη Σάμο σε αντικατάσταση του υπάρχοντος


Για "περίεργη, υποκινούμενη, φημολογία ότι θα ανοίξουν καινούρια κέντρα" υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στα νησιά έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. 

"Αυτό δεν ισχύει. Σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, θα υπάρχει ένα Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Υπάρχει μια πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα άλλο κέντρο στη Σάμο, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος. Αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και το υπάρχον θα αποδοθεί στον δήμο για αξιοποίηση, αν προχωρήσει το σχέδιο" δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά".
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, "αν εξαιρέσει κανείς τον Απρίλιο που είχαμε μία αύξηση των ροών, όλους τους άλλους μήνες είχαμε πολύ μεγάλη μείωση των ροών στον Έβρο και μια μείωση -αν και όχι αντίστοιχη- στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Αυτό είναι καλό. Συγχρόνως, κάνουμε προσπάθεια να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου, ώστε και ο ίδιος ο αιτών να ξέρει τι θα συμβεί: αν θα πάρει το άσυλο, αν διαπιστωθεί ως ευάλωτος ή αν θα επιστραφεί είτε στη χώρα καταγωγής του, είτε στην Τουρκία. Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε" επισήμανε ο κ. Βίτσας.
 
"Ο δικός μας στόχος είναι να αποσυμπιέσουμε τα νησιά, ιδιαίτερα τη Λέσβο και τη Σάμο. Είναι αναγκαίο οι διαδικασίες εκεί να προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Ο στόχος μας είναι από 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά, να φτάσουμε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τους 10.000" είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 
"Δεν θα επιτρέψουμε ως κυβέρνηση η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών" τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com