AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Νοε 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η παρέλαση για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα!

Φωτογραφίες του Μανώλη Marg

Η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Θεμιστοκλή Σοφούλη της πόλης της Σάμου την Κυριακή ήταν το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 106η επέτειο από την Ένωση της Σάμου με τη Μητέρα Ελλάδα!

Είχε προηγηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου, και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη στην παραλιακή οδό.

Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, αντιπροσωπείες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλο το νησί, πρόσκοποι, οδηγοί, το Λύκειο Ελληνίδων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νησιού με παραδοσιακές ενδυμασίες και τμήματα του Στρατού Ξηράς.

Την παράσταση έκλεψε το πλοίο "Νήσος Μύκονος", που με παρατεταμένο κορνάρισμα και μανούβρες συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στην εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη της Σάμου, όπως φαίνεται στο βίντεο του Γιάννη Καρπαθίου!

Κατά την άφιξη του στον κόλπο Βαθέος, τα μέλη του πληρώματος του πλοίου άναψαν βεγγαλικά και εκτόξευαν πίδακες νερού από το κατάστρωμα ενώ το παρατεταμένο κορνάρισμα έδινε έναν εορταστικό τόνο!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων στην παραλιακή οδό.

Δείτε στη συνέχεια τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Μανώλης Marg από την παρέλαση!


































































































 











































































 






 


 









 











Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com