AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2018

Επίσκεψη Ν. Κατρακάζου σε παραγωγικές μονάδες της Σάμου


Τις επισκέψεις του σε παραγωγούς και παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα της Σάμου συνέχισε τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη εμπορίου, Γιώργο Κυριαζή και  στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Σάμου.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Καρλόβασι και την καλλιέργεια γλυκοπατάτας των αδελφών Παπασταματίου. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης με τη συνοδεία του επισκέφτηκαν το αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου στην Υδρούσσα, όπου συναντήθηκαν με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: "Είναι καταπληκτικό αυτό που παράγει η εύφορη γη των νησιών μας. 

Η παραγωγή της τοπικής γλυκοπατάτας, που με τόσο μεράκι καλλιεργούν οι παραγωγοί που επισκεφτήκαμε, είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. 

Το γεγονός ότι το  προϊόν αυτό μπορεί να είναι και εξαγώγιμο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής του. 

Εμείς σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες συνεργασίες με αρμόδια πανεπιστήμια και οργανισμούς  με τελικό στόχο αυτά να χαρακτηριστούν ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης. 

Είχαμε τη χαρά επίσης στο αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου να συναντηθούμε με παραγωγούς της Υδρούσσας και να ανταλλάξουμε απόψεις για την κοινή προσπάθεια  ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και σύνδεσης του με το τουριστικό προϊόν". 

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις επισκέψεις του κ. Κατρακάζου τη Δευτέρα σε παραγωγούς και παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα της Σάμου:





Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com