AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Δεκ 2019

Διπλή τοποθέτηση Στεφανάδη για τις εξελίξεις


Δύο ανακοινώσεις έβγαλε την Τετάρτη ο βουλευτής Νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, για το μεταναστευτικό.

Πιο αναλυτικά, το πρωί ενημέρωσε ότι είχε σήμερα άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «σχετικά με το σοβαρό θέμα που ανέκυψε από το έγγραφο του υπουργού» για τη νέα δομή που θα λειτουργήσει στη Σάμο με στόχο την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Κατά τον βουλευτή, ο υπουργός επανέλαβε ότι «οι δύο παράλληλες υπηρεσίες θα λειτουργούν στο ίδιο νέο κέντρο που δημιουργείται στην περιοχή Ζερβού. Συνεπώς, στο ίδιο κέντρο η μία υπηρεσία θα αφορά στην ταυτοποίηση και η άλλη στη φιλοξενία-κράτηση των μεταναστών-προσφύγων. 

Ακόμα ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη διαβεβαίωση ότι το υπάρχον hotspot στην περιοχή του Βαθιού θα κλείσει οριστικά και ο χώρος θα αποδοθεί στον δήμο».

Το βράδυ, σε νέα δήλωσή του, ο βουλευτής σημείωσε πως «η γραπτή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που επιβεβαιώνει την προφορική ενημέρωση και διαβεβαίωση που έδωσε στον βουλευτή Ν. Σάμου, ότι το υπάρχον κέντρο φιλοξενίας θα κλείσει και ο χώρος θα αποδοθεί στον δήμο, δεν πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης παραμένει και θα εφαρμοστεί».

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com