AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2019

Νέο σοβαρό σκηνικό έντασης έξω από το ΚΥΤ της Σάμου!


Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή έξω από το ΚΥΤ της Σάμου, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως Αφρικανοί, οι οποίοι, ζητώντας να αναχωρήσουν από το νησί, επιχείρησαν να κατεβούν στην πόλη, ωστόσο εμποδίστηκαν από την αστυνομία, που έκανε και χρήση δακρυγόνων.

Οι εν λόγω αλλοδαποί, που πετούν πέτρες κι έβαλαν φωτιά στη βόρεια πλευρά του ΚΥΤ, έχουν προκαλέσει φθορές, μέσα και έξω από το ΚΥΤ, οι εργαζόμενοι του οποίου ειδοποιήθηκαν από νωρίς το πρωί να μην το προσεγγίσουν.


Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει πως με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, διακόπτεται η λειτουργία του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, "λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή", όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία.

Φωτογραφία: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Φωτογραφία: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Σύμφωνα με την αστυνομία, που μιλά για 200-300 αλλοδαπούς που συμμετείχαν στα επεισόδια, η κατάσταση σταδιακά εκτονώθηκε, όπως φαίνεται και στο επόμενο βίντεο της ΕΡΤ:



Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο στο ΚΥΤ είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, ενώ συχνά είναι και τα μικρότερης έντασης επεισόδια στην περιοχή.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Αξιώτης