AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Δεκ 2019

Κατάδες, οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Σάμου!

Πηγή φωτογραφιών: FunkyCook.gr

Συνταγή για κατάδες, τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες της Σάμου παρουσιάζει η Εύα Μονοχάρη στην ιστοσελίδα μαγειρικής της, FunkyCook.gr! Δείτε τη συνταγή αναλυτικά:

Κατάδες, Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Σάμου

- Έτοιμο σε: 60-70′
- Ποσότητα: 40 κομμάτια

Υλικά: 


Για τη ζύμη:

640 gr αλεύρι
120 ml ελαιόλαδο
120 gr βούτυρο
110 gr ζάχαρη
120 ml χυμό πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 κουταλιές της σούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κάψουλα βανιλλίνη
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
Άχνη
Για τη γέμιση:
120 gr καρύδια
80 gr σουσάμι
1½  κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και την ζάχαρη να ασπρίσουν και μέχρι να αφρατέψουν, σε δυνατή ταχύτητα.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Προσθέτουμε το ξύσμα και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στο μείγμα του μίξερ.


Προσθέτουμε το ούζο, τον χυμό, την βανιλλίνη, το ροδόνερο και σταδιακά το αλεύρι.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα ή δεν κολλάει στα χέρια μας και είναι απαλή και εύπλαστη.

Ετοιμάζουμε την γέμιση, καβουρδίζουμε αρχικά το σουσάμι και κατόπιν σπάμε το καρύδι με το σουσάμι, προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και το μέλι, ανακατεύουμε καλά.


Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρότερα ομοιόμορφα κομμάτια. Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους. Κόβουμε με ένα κυκλικό κουπ πατ και γεμίζουμε τους κατάδες.


Κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρο και αραδιάζουμε τους κατάδες σε ταψί.

Ψήνουμε για 25-30 περίπου λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.



Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες, ζεστούς, τους ραντίζουμε με ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη.


Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: funkycook.gr