AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2019

Διεθνείς βραβεύσεις για τον Σαμιώτη καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη


Με δύο διεθνείς βραβεύσεις τιμήθηκε πρόσφατα ο Σαμιώτης καθηγητής λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Γερ. Βαρβούνης.

Στις 30 Νοεμβρίου το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο (Academic Board) του Catholic University of New Spain, που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, απένειμε στον καθηγητή Βαρβούνη την κορυφαία ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα (Honorary Doctor of Humane Letters), συνοδευόμενη από το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.




Η απονομή του τίτλου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, έγινε για την συμβολή του κ. Βαρβούνη στη μελέτη των μορφών της λαϊκής θρησκευτικότητας και των εκδηλώσεων της θρησκευτικής Λαογραφίας στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Επίσης, στις 10 Δεκεμβρίου ο κ. Βαρβούνης εξελέγη τακτικό μέλος (Socius Ordinarius) της European Academy of Sciences and Research του Αμβούργου, στην τάξη των «Humanities, Literature and Arts», σε επιβράβευση της συμβολής του στην μελέτη της ελληνικής και βαλκανικής άυλης λαϊκής πολιτισμικής κληρονομιάς. Η τελετή της επίσημης υποδοχής του θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.