AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2019

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο δήμος αποβλέπει στην δημιουργία νέων δεδομένων και ευκαιριών για την ανάπτυξη, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Στο πλαίσιο ανάπτυξης της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου, η διάχυση γνώσης και η μεταφορά τεχνογνωσίας επικυρώνεται με τη συνεργασία των δύο μερών.

Μεταξύ άλλων όρων συνεργασίας, προβλέπεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμφωνούν από κοινού, στη δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας».

Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

"Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει μια νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία" τονίζει η δημοτική αρχή.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com