AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Δεκ 2019

Στ. Πέτσας: "Τον Φεβρουάριο το πρώτο κλειστό κέντρο στα νησιά" του Αν. Αιγαίου


"Το σχέδιό μας έχει συγκεκριμένους άξονες: Φύλαξη συνόρων, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, αυξημένες επιστροφές, κλειστές δομές. Και ταυτόχρονα αποσυμφόρηση των νησιών που βουλιάζουν στο Ανατολικό Αιγαίο από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και διεθνοποίηση του ζητήματος" δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο newsit.gr, "αυτά τα κάναμε όλα από την αρχή. Για να αποδώσει κάθε ένα από αυτά, όμως, θέλει κάποιο χρονικό διάστημα. Η φύλαξη των συνόρων ήθελε ενέργειες. Για παράδειγμα, το ΕΣΟΘΕ, το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης των Συνόρων, το βρήκαμε κολλημένο. Με τη διαδικασία που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε παγώσει τέσσερα χρόνια, θα έπρεπε να πάμε στο 2022 για να το παραλάβουμε. Εμείς θα το επιταχύνουμε και θα είναι μέσα στο 2020. Τα δέκα σκάφη τα προμηθευόμαστε με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι προσλήψεις 800 συνοριοφυλάκων, οι 500 προσλήψεις για το άσυλο, θέλουν κάποιο χρόνο" είπε. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο-υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, η συζήτηση για την Ευρώπη θα καταλήξει σε ένα νέο πλαίσιο για το Δουβλίνο, "όπου θα μπορέσουμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος συνολικά.

Τον Φεβρουάριο, δηλαδή μέχρι το τέλος του χειμώνα, όπως έχουμε δεσμευτεί, θα είναι έτοιμο το πρώτο κλειστό κέντρο και μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, στα υπόλοιπα νησιά, όπως έχουμε πει. Είναι μια διαδικασία που παίρνει από τέσσερις έως έξι μήνες. Εφόσον ξεκινήσουμε από τις αρχές του Γενάρη, θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος της άνοιξης να έχουμε κλειστές δομές" επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com