AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2019

ΕΚΣ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για Αλβανία και πρόσφυγες


Τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς στην Αλβανία χαιρετίζουν οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου (ΕΚΣ) και των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού-Τουρισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν, "η ανταπόκριση ήταν πολύ ικανοποιητική. Συλλέξαμε ρούχα και τρόφιμα, τα οποία έφυγαν την Κυριακή 22/12 από τη Σάμο για να παραδοθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και από εκεί στον ταλαιπωρημένο λαό της Αλβανίας.

Η αυτονόητη ενέργεια των Σωματείων μας δείχνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, δεν διαχωρίζουμε την εργατική τάξη με βάση την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία. Εκφράζουμε πάντα την αλληλεγγύη μας, στοχεύοντας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το διεθνές εργατικό κίνημα".

Επίσης, την Παρασκευή το μεσημέρι βοήθεια δόθηκε σε ρουχισμό και τρόφιμα σε 41 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 16 παιδιά, που βρίσκονταν στο λιμάνι Καρλοβάσου, "όπου η αλληλεγγύη του κόσμου ήταν μεγάλη".




Παρέμβαση έγινε και προς το λιμεναρχείο, τον δήμο Δυτικής Σάμου και το ΚΥΤ, "ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε χώρο προστατευμένο και να μην παραμένουν άλλο στο λιμάνι εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή.

Συνεχίζουμε καθημερινά, από τον χώρο του ΕΚΣ στο Βαθύ να δίνουμε είδη πρώτης ανάγκης τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και σε οικογένειες ντόπιων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη...

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά!" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Φωτογραφίες: Εργατικό Κέντρο Σάμου