AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2019

Τι λένε οι άνθρωποι του Κέρκη για τον μηδενισμό της ομάδας


Την δικαιολογημένη πικρία τους για την τελεσίδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή για μηδενισμό του Κέρκη στον αγώνα με την Ολυμπιάδα Πατρών και αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία εκφράζουν οι υπεύθυνοι του Κέρκη Μαραθοκάμπου.

Οι άνθρωποι του σαμιώτικου συλλόγου βόλεϊ αναφέρουν αναλυτικά για το θέμα της αυστηρής τιμωρίας της ομάδας:

"Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου θα διεξάγονταν ο αγώνας Κέρκης - ΑΕΠ Ολυμπιάς. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, πήρε την απόφαση ο πρώτος διαιτητής , όπως έχει την αρμοδιότητα άλλωστε, να μην ξεκινήσει το παιχνίδι και να μηδενίσει την ομάδα μας για τον λόγο του ότι ο γιατρός του αγώνα καθυστέρησε κατά 4 λεπτά να έρθει στο γήπεδο. 

Εμείς βέβαια του αναφέραμε ότι θα έπρεπε να σεβαστεί το ταξίδι των ομάδων στο νησί μας, τον κόσμο που είχε έρθει στο γήπεδο να δει τον αγώνα , καθώς και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο (προβλήματα μεταναστευτικού που επηρεάζουν την ιατρική μας περίθαλψη) και να γίνει ο αγώνας κανονικά καθώς θεωρούσαμε ότι δεν επηρεάζει σε κάτι αυτή η τετράλεπτη καθυστέρηση.

Εκείνος όμως, αφού βέβαια δέχτηκε και τις απειλές των παραγόντων της ομάδας της Πάτρας ότι αν ξεκινήσει ο αγώνας θα φύγουν από το γήπεδο (βέβαια πριν έρθει ο γιατρός οι ίδιοι μας έλεγαν ότι θέλουν να παίξουν αρκεί να υπάρχει γιατρός στο γήπεδο και δεν τους ένοιαζε τυχόν καθυστέρηση του παιχνιδιού στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας), έκρινε ότι έπρεπε να ενεργήσει βάση του κανονισμού που δηλώνει ότι ο γιατρός έπρεπε να είναι το αργότερο στο γήπεδο στις 19:15 (ώρα έναρξης αγώνα 19:00) με αποτέλεσμα να χάσουμε τον αγώνα στα χαρτιά και να μας αφαιρεθούν και 3 βαθμοί.

Επειδή λοιπόν κρίναμε άδικη την απόφαση του διαιτητή αυτή (αν και έκανε ακριβώς ότι λέει ο κανονισμός που τέθηκε σε ισχύει για πρώτη φορά φέτος) άδικο το να μας αφαιρεθούν 3 βαθμοί που κερδήθηκαν δίκαια μέσα στο γήπεδο σε κάποιον προηγούμενο αγώνα από τους αθλητές μας , άδικο να μην μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε μέσα στο γήπεδο τον συγκεκριμένο αγώνα και να τον χάσουμε στα χαρτιά και άδικο το να στερείς από τον κόσμο της Σάμου να δει ένα αθλητικό γεγονός , το όποιο για εμάς εδώ είναι κάτι παραπάνω από αυτό και παίρνει μεγάλες πολιτιστικές διαστάσεις η κάθε αναμέτρηση της ομάδας μας στην συγκεκριμένη κατηγορία , και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο , δείχνοντας του ότι τα καθημερινά του προβλήματα (ελλείψεις γιατρών) έχουν επίδραση ακόμα και στην διασκέδαση-ψυχαγωγία του, κάναμε έφεση και θέλαμε να κρίνει και ο αθλητικός δικαστής και όχι μόνο ο διαιτητής, το αν η ολιγόλεπτη καθυστέρηση του γιατρού μπορεί να προκαλέσει όλα τα παραπάνω.

Έτσι λοιπόν σήμερα, εκδικάστηκε η έφεση μας και έκρινε και ο αθλητικός δικαστής ότι πρέπει να γίνουν όλα βάση του κανονισμού. Ότι σε έναν αθλητικό αγώνα δεν χωράνε ούτε τα τοπικά προβλήματα μιας κοινωνίας ούτε κάτι άλλο και ναι, για 4 λεπτά καθυστέρησης του γιατρού δεν πρέπει να γίνει ένας αγώνας στην Σάμο, πρέπει να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά η γηπεδούχος ομάδα και πρέπει και να της αφαιρεθούν και 3 βαθμοί από τις προηγούμενες αναμετρήσεις της γιατί έτσι λέει ο κανονισμός, γιατί προφανώς στην χώρα μας όλα λειτουργούν με βάση τι λέει ο κανονισμός ακόμα και αν πρόκειται για αθλητισμό και ψυχαγωγία, σε ένα άθλημα σαν αυτό του βόλεϊ με τα πολλά προβλήματα του και σε μια κατηγορία σαν αυτή της δεύτερης εθνικής. Βέβαια έχουμε δει άπειρες φορές να μην υπάρχει η ίδια ευαισθησία από τους διαιτητές όταν για παράδειγμα γίνονται επεισόδια μέσα στο γήπεδο και απειλείται η σωματική ακεραιότητα αθλητών και φιλάθλων και να διεξάγονται κανονικά οι αναμετρήσεις ενάντια στον κανονισμό αλλά αυτό είναι πλέον ιστορία και από σήμερα πιστεύουμε ότι τα πάντα θα λειτουργούν βάση του κανονισμού όπως έγινε και στην περίπτωση μας.

ΥΓ 1. Αυτή η ανακοίνωση έχει σκοπό απλά να ενημερώσει τους φιλάθλους μας που ζητούσαν τόσο καιρό μια επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης για το τι συμβαίνει.

ΥΓ2 .Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την παρουσία του γιατρού σε μια αθλητική αναμέτρηση καθώς σεβόμαστε την υγεία κάθε αθλητή. Αλλά κάνουμε έκκληση στους αρμοδίους να τροποποιήσουν αυτόν τον κανονισμό που αφήνει εντελώς έξω τον ανθρώπινο παράγοντα. Μπορούμε να προτείνουμε και λύσεις αν μας ζητηθούν.

ΥΓ3. Είμαστε σίγουροι ότι παρόμοιο περιστατικό μπορεί να ξανά συμβεί και σε εμάς και σε κάποιο άλλο σωματείο. Αν τύχει σε αγώνα που θα είμαστε εμείς φιλοξενούμενοι και επειδή τα γραπτά μένουν, δεν πρόκειται να ενεργήσουμε όπως η ομάδα της Πάτρας και θα κάνουμε ότι μπορούμε να προστατέψουμε το γηπεδούχο σωματείο".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com