AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2012

Μουσικοθεατρική παράσταση: "Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα"


Η καθηγήτρια μουσικής Ελένη Περρή διοργανώνει, ενόψει των γιορτινών ημερών, μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά: "Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα". 

Στην παράσταση συμμετέχουν η Χορωδία Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου, μέλη της Φιλαρμονικής της Κοινότητας Μυτιληνιών, ο μαέστρος Γ. Κουκούλης και μέλη της τάξης βιολιού της καθηγήτριας Ελένης Περρή.

Θα πραγματοποιηθούν 3 παραστάσεις κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών:
  21/12/2012, 18:30, Μυτιληνιοί Σάμου, στο πολιτιστικό κέντρο.

 23/12/2012, 12:30, Βαθύ Σάμου, στο Αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου (μετά από την πρόσφατη αλλαγή του χώρου και της ώρας διεξαγωγής της παράστασης).

   4/1/2013, 18:30, Πυθαγόρειο Σάμου, στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου

Η υπόθεση του παραμυθιού:

Το παραμύθι αυτό μιλάει για την Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη που είναι μια πολύ κακιά μάγισσα. Η Φρικαντέλα μισεί οτιδήποτε καλό ακόμα και τις λέξεις που έχουν μέσα καλό και φυσικά πιο πολύ από όλα μισεί τα κάλαντα. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Αλλά, πάνω απ’ όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. 

Η απολαυστική περιπέτεια συνεχίζεται στους χιο­νισµένους δρόµους της πόλης και στο κάστρο της µάγισσας, στα µαγικά δωµάτια του οποίου, τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστια­νό Μπισµπικούκη αναζητούν τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς μας ταξιδεύει στον κόσμο του παραμυθιού και με την ασυνήθιστη γραφή του, την Πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα του και τη απίθανη μάγισσα Φρικαντέλα μαγεύει μικρούς και μεγάλους.