AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2012

Μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία ζητάει η Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου καλεί το λαό του νησιού να συμμετάσχει μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία, με αρχική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών της Σάμου ζητά, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και ταυτόχρονα εκφράζει την αντίθεσή του στην αξιολόγηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Ζητά να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, ενώ αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις σχολείων.


Δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο του σχετικού δελτίου τύπου που εξέδωσε η Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου:


"Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει και κλιμακώνει το βάρβαρο έργο της, την προώθηση των πολιτικών ΕΕ και ΔΝΤ που επιβάλλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα και υποθηκεύουν κάθε πλούτο και το μέλλον της χώρας στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Αμέσως μετά την ψήφιση του «Μνημονίου 3» τον περασμένο Νοέμβρη, η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Οι «διαπιστωτικές πράξεις» που ήδη προωθούνται σε βάρος εκπαιδευτικών και οι «υπερεπείγουσες εγκύκλιοι» του Υπουργείου Παιδείας που απαιτούν «αυτοδίκαια» να βγαίνουν από τις λίστες μισθοδοσίας ακόμα και αυτοί για τους οποίους εκκρεμεί ΕΔΕ , δείχνουν πως πολύ σύντομα και ο κλάδος των εκπαιδευτικών θα βρεθεί μέσα στη δίνη των απολύσεων. Για τη δημιουργία του απαραίτητου αντιδραστικού κλίματος  μπήκαν ήδη σε κυκλοφορία τα ανάλογα δημοσιεύματα. Με τον ίδιο στόχο, τις μαζικές απολύσεις και στους εκπαιδευτικούς, προωθείται άμεσα η κακόφημη αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα τα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στη Σάμο-και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα- και οι υπουργικές ανακοινώσεις για την κατάργηση διορισμών ακόμα και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μαζί με το πετσόκομμα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, πιστοποιούν την πολιτική της πλήρης διάλυσης σε ότι απέμεινε από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

- Αν δεν αγωνιστούμε αποφασιστικά και μαζικά, ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αναλάβουν και να οργανώσουν την μαζική πάλη που απαιτείται για την ανατροπή της βαρβαρότητας
- Αν δεν ενωθούμε με τους εργαζόμενους που δίνουν ήδη τη μάχη ενάντια στη «διαθεσιμότητα»- απόλυση, με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
 
• Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα
• Καμιά απόλυση- Όχι στην αξιολόγηση- Κάτω η επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών
• Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών-Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις συμπτύξεις τμημάτων
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη για όλους!
 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου"