AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Δεκ 2012

Σχεδόν μηδενικές οι απώλειες δασών στη Σάμο το 2012

Η κοιλάδα στο Ποτάμι Σάμου

Τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2012 πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Σάμου σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση όπου παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Φέτος το καλοκαίρι κάηκαν 6,5 στρέμματα δασικής έκτασης στην πλειοψηφία τους, όταν το 2010 υπήρξαν 14.233 καμένα στρέμματα και το 2011, 69 στρέμματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Είναι η πρώτη φορά που είχαμε τα λιγότερα καμένα στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με βαθμό επικινδυνότητας στο 4 κατά το μεγαλύτερο διάστημα αυτής, καταφέραμε μέσα από συλλογική δραστηριότητα να μην υποστούμε ως νησί ζημίες αν και τα συμβάντα σε αριθμό δεν υπολείπονταν από τις άλλες χρονιές». δήλωσε ο προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Στάτζος . Και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος αναφέρθηκε στο καλό αποτέλεσμα που προέκυψε φέτος χάρη στον καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρωτίστως και του ισχυρού εθελοντικού κινήματος.

Για το φωτεινό παράδειγμα των εθελοντών της Σάμου, κάτι που αναφέρεται συχνά και από τους συναδέλφους της βουλευτές, μίλησε η βουλευτής Αγνή Καλογερή μέσω επιστολής της που διαβάστηκε από τον κ. Στάτζο αφού η ίδια απουσίαζε στην Αθήνα

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί βρήκα μία άρτια υπηρεσία αλλά και πολύ καλούς φορείς που απαρτίζουν το νησί. Είναι μέγιστη τιμή για μένα που υπηρετώ κοντά σας και θα στηρίξω τις μελλοντικές σας προσπάθειες. Ένα ευχαριστώ σε όλους» δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύραρχος Θεοδόσης Δημακογιάννης.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Διοικητή της ΠΥ Σάμου Πύραρχο Θεοδόση Δημακογιάννη για το ζήλο του και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και σε ανθρώπους που προσέφεραν στο έργο της αντιπυρικής θωράκισης του νησιού είτε υπηρετώντας στο πυροσβεστικό σώμα είτε στο εθελοντικό και δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Αναμνηστικό έπαινο πήραν και όλες τις ομάδες δασοπυρόσβεσης που και φέτος αγρυπνούσαν για τη φύλαξη της Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/ Παράρτημα Σάμου και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου.

Πηγή: Η Καθημερινή