AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας εόρτασε τη μνήμη του ενδόξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου-επισκόπου Σαμοσάτων και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου, στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Σάμου και Ικαρίας κ, Ευσεβίου και του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού και πλήθους πιστών, οι οποίοι παρευρίσκονταν στην ακολουθία του Εσπερινού.

Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέος Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία του στους φετινούς εορτασμούς, το σύνολο των αρχόντων για την τιμητική τους παρουσία αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία τους, τους ιερείς και τα μοναχικά τάγματα τοπικής Εκκλησίας και τον ευλογημένο λαό, προς τον οποίο ζήτησε την αδιάκοπη προσευχητική συμπαράσταση.

Δείτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς: