AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2015

Με χαμηλές ταχύτητες τα έργα στην πόλη της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Με αργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στην πόλη της Σάμου. Αυτό διαπιστώνει κανείς εάν συγκρίνει τις επίσημες ενημερώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τη σημερινή με την προηγούμενη, μια βδομάδα πριν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία αναλυτική περιγραφή των εν εξελίξει έργων στο Βαθύ, αυτά έχουν ως εξής:

* Αντιπλημμυρική προστασία παραλιακής και αποκατάσταση χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέος:

1. Έχει υλοποιηθεί  το 88% του φυσικού αντικειμένου του έργου πλέον της συμπληρωματικής σύμβασης.

2. Έχει  ολοκληρωθεί  η ανύψωση του κρηπιδώματος, το  λιθόστρωτο τμήμα του παραλιακού μετώπου,  έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο τμήμα οι βάσεις Ω/Σ για  όλα τα νέα παγκάκια, καθώς επίσης και τα παρτέρια.

3. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης ελαστικού δαπέδου ασφαλείας και τοποθέτησης καναλιών απορροής όμβριων υδάτων στην παιδική χαρά, στο ύψος της παλιάς ταξιαρχίας, έχει ξεκινήσει η αλλαγή φωτιστικών του χώρου και εκκρεμούν αποκαταστάσεις οργάνων χρήσης.

4. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδηλατόδρομου στα πρώτα 450 μέτρα, ενώ αναμένεται να κατασκευασθούν την επόμενη εβδομάδα άλλα 200 μέτρα.

5. Παράλληλα με την εξέλιξη των εργασιών του ποδηλατόδρομου, έχει ξεκινήσει η κατασκευή υποστρώματος  των πεζοδρόμων κατάντη του δρόμου, από το ύψος του ξενοδοχείου «Σάμος». Έχει εγκριθεί δείγμα πιλότος για το γαρμπιλομωσαϊκό και τον κυβόλιθο και έχουν ξεκινήσει οι διαστρώσεις του κυβόλιθου. Δόθηκε τμήμα του εργοταξίου για στάθμευση οχημάτων 62 θέσεων.

7. Τοποθετήθηκαν τα νέα φωτιστικά στην κεντρική πλατεία και σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθούν και αυτά στο αλιευτικό καταφύγιο.

8. Χρηματοδότηση Έργου: Η 1η συμπληρωματική σύμβαση του έργου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις 18/6/2015 και ομοίως  από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Α.Π ΟΙΚ2847/24-6-2015).



Στη συνέχεια η 1η συμπληρωματική σύμβαση εγκρίθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου στις 26/06/2015.



Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, το έργο θα περατωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο οποίο είχε δεσμευθεί ο ανάδοχος, δηλαδή 31.7.2015.



* Δευτερεύοντα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων πόλεως Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί  το 82% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δικτύων στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

3. Υπολείπονται εργασίες στα εξής τμήματα: κεντρικός δρόμος Νεάπολης, οδός Κατεβαίνη έως παραλία (το τμήμα αυτό αποφασίστηκε ότι θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου), οδός Θησέως και Λυκούργου Λογοθέτη έως Γράμμου, οδός Καλομοίρη, καθώς και η κατασκευή κυβωτοειδών οχετών στα ρέματα Γηροκομείου, νεκροταφείου και η τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης εντός του ρέματος οδού Λεκάτη. Οι σχετικές εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

4. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κατασκευή κυβωτοειδούς οχετού στην διασταύρωση Εμμανουήλ Σοφούλη και Θεμιστοκλή Σοφούλη λόγω του ότι έχει εισχωρήσει η θάλασσα μέσα στον κυβωτοειδή σε μήκος 50 μέτρων. Τα παραπάνω αντιμετωπίσθηκαν με την κατασκευή προκατασκευασμένων κυβωτοειδών.

5. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του λιθόστρωτου της οδού Μυκάλης, οδού Ροίκου, καθώς καθώς και οι εργασίες κατασκευής κιβωτοειδούς  οχετού στην περιοχή του νεκροταφείου. Ξεκίνησαν εργασίες κατασκευής κιβωτοειδούς οχετού στην περιοχή του Διοικητηρίου ( οδός Μικράς Ασίας). Συνεχίζονται οι εργασίες κιβωτοειδούς οχετού στην οδό Εμμ. Σοφούλη ενώ ξεκινούν εργασίες επί της οδού Πλάτωνος.

6. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος του έργου από τις Διαχειριστικές Αρχές Β. Αιγαίου και ΕΠΠΕΡ.Α.Α στις 18/6/2015.

7. Χρηματοδότηση Έργου: Έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου, στο τμήμα το οποίο προέρχεται από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. Συγκεκριμένα από την από 20/3/2015 πιστοποίηση ποσού 370.072,84 ?, έχει πληρωθεί έναντι ποσό 50.000?.  Λόγω λοιπόν του παραπάνω προβλήματος οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Μελίσσου,  Πατριάρχου Δαμιανού, Κλεάνθους, καθώς επίσης η στρώση κυκλοφορίας στην οδό Κανάρη και τμήματος της οδού Κεφαλοπούλου, θα πραγματοποιηθούν αμέσως μόλις πληρωθεί κάποιος από τους λογαριασμούς που εκκρεμεί η πληρωμή του.

8. Έγινε παρέμβαση από πλευράς Δήμου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση του έργου και άρα η απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών.

9. Προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης του συνόλου των υπολειπόμενων εργασιών: 07.12.2015.



* Κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί  το 46% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση με πασσάλους, η σκυροδέτηση των κεφαλόδεσμων, μέρος της ανωδομής και η τοποθέτηση των σιδηρών κατασκευών. Επίσης, ολοκληρώθηκε το τοιχίο στην πλευρά της θάλασσας και η θεμελιακή γείωση. Τέλος, έχει  ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα.

3. Τοποθετήθηκε   η μεταλλική κατασκευή  και καλουπώνεται η πλάκα οροφής ορόφου.

4. Έχουν ολοκληρωθεί εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων (ύδρευση - αποχέτευση), καθώς επίσης έχει ολοκληρωθεί η πλάκα δαπέδου ισογείου (μονώσεις, στεγανώσεις, σκυροδέτηση).

5. Εντός δεκαημέρου θα γίνει τοποθέτηση των προκατασκευασμένων στοιχείων σκυροδέματος των όψεων του ορόφου.

6. Το έργο προβλέπεται να έχει περατωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.



* Κατασκευή Εμπορικού Σταθμού Λιμένα Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί  το 49% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχουν ολοκληρωθεί η θεμελίωση, ο οικοδομικός σκελετός, οι τοιχοποιίες, τα επιχρίσματα και  η εξωτερική επένδυση από πέτρα.

3. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων, στους χώρους υγιεινής του κτηρίου.

4. Τοποθετούνται οι μεταλλικές στέγες του κτηρίου και κατασκευάζονται οι μονώσεις των δωμάτων.

5. Τοποθετούνται τα μάρμαρα στην στέψη των εξωτερικών τοίχων από πέτρα.

6. Έχουν ξεκινήσει προεργασίες χρωματισμών και επιστρώσεις δαπέδων.

7. Κατασκευάστηκαν οι υδρορροές του κτιρίου και θα τοποθετηθούν άμεσα με την ολοκλήρωση της επένδυσης.

8. Κατασκευάστηκε δεξαμενή πυρόσβεσης 30 Κυβικών (σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη Πυρασφάλειας) εντός χερσαίας ζώνης δίπλα από την υφιστάμενη δεξαμενή πυρόσβεσης του λιμένα Μαλαγαρίου. Εκπονείται αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης και αποκατάστασης των προσόψεων και του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεων.

9. Το έργο προβλέπεται να έχει περατωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου 2015.