AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουν 2015

Πανούσης - Σεβαστάκης συζήτησαν για τη Σάμο


Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, είχε την Παρασκευή στην Αθήνα ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς και στο Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας που λειτουργεί στο νησί.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά στο αίτημα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για μόνιμη στάθμευση δύο αεροσκαφών τύπου 215 στο αεροδρόμιο της Σάμου, με στόχο την αποτελεσματική προστασία και επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του κ. Πανούση, κατόπιν επικοινωνίας του με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο, ότι τα αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης πρόκειται να έλθουν άμεσα στη Σάμο.

Στον αναπληρωτή υπουργό κατατέθηκε από τον κ. Σεβαστάκη υπόμνημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, στο οποίο καταγράφονται  λεπτομερώς οι ανάγκες της Διεύθυνσης σε προσωπικό. Και στην περίπτωση αυτή υπήρξε υπουργική δέσμευση για ενίσχυση της περιοχής με ένστολο προσωπικό.

Σχετικά με το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας, και συγκεκριμένα στο ζήτημα των οφειλομένων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη σίτιση των μεταναστών που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο, ο κ. Πανούσης πληροφόρησε ότι το θέμα της πληρωμής βαίνει προς την τελική διευθέτησή του, καθώς τα ποσά έχουν εγκριθεί και αναμένεται η ανακοίνωση της θετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην ίδια συνάντηση, τέλος, παραδόθηκε και συζητήθηκε το υπόμνημα του Εθελοντικού Κινήματος Πολιτικής Προστασίας του νομού Σάμου, στο οποίο περιγράφονται η έντονη δραστηριότητα των μελών του και διατυπώνονται οι προτάσεις ενίσχυσης και κατοχύρωσης της δράσης τους.