AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2015

Φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων για την τουριστική προβολή της Σάμου


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας στη Σάμο δημοσιογράφων – διαμορφωτών γνώμης  σε συνεργασία με τα αρμόδια γραφεία Ε.Ο.Τ και σε συντονισμό με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αναλυτικότερα:

- Τα νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνοι επισκέφθηκαν από 8 έως 16 Ιουνίου οι Ιταλοί δημοσιογράφοι Marco Restelli  και Elena Bianco. Οι δημοσιογράφοι αρθρογραφούν σε περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας της χώρας τους και σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η συλλογή στοιχείων και εντυπώσεων από τα νησιά μας για την πραγματοποίηση   αφιερώματος.

Η παραπάνω φιλοξενία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη επιχειρήσεων των τριών νησιών και του Δήμου Φούρνων.

- Στη Σάμο από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου πραγματοποίησε γυρίσματα τηλεοπτικό συνεργείο από την Τουρκία. 

Το τηλεοπτικό συνεργείο δραστηριοποιείται στο ΙΖ ΤV, κανάλι ντοκιμαντέρ της Τουρκίας, σε εκπομπή με θέμα τη γαστρονομία και παρουσιαστή το δημοφιλή φωτογράφο και σεφ στη γειτονική χώρα, Wilco van Herpen.    
     
Η φιλοξενία του συνεργείου πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη επιχειρήσεων της Σάμου και ιδιαίτερα εστιατορίων της Σάμου.

Εστιατόρια από το Καρλόβασι, τα Κοντακαίικα, το Πυθαγόρειο, το Κοκκάρι και τους Μυτιληνιούς της Σάμου συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων, παρουσιάζοντας συνταγές του τόπου μας.

Η επιμέλεια και οργάνωση των προγραμμάτων των φιλοξενούμενων  υλοποιείται  από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η κάλυψη των λοιπών δαπανών γίνεται μέσω του Ε.Σ.Π.Α, από την ενέργεια "Προωθητικές Ενέργειες: Επιχειρηματικές αποστολές και εν γένει αποστολές διαμορφωτών γνώμης".

Φωτογραφία: Νίκος Αναστασίου