AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουν 2015

Οι δικαιούχοι του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στον τοπικό Δήμο για ένταξη πολιτών του νησιού στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (Ν. 4320/2015). Από τη Διεύθυνση του Κ.Ε.Π Δήμου Σάμου ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι ανά κατηγορία παροχής, καθώς και οι απορριφθείσες αιτήσεις.

Για τον σκοπό αυτόν έχει αναρτηθεί ο πίνακας αποτελεσμάτων, ταξινομημένος ανά Κ.Ε.Π, για τη διευκόλυνση της ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Για τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, οι εν λόγω πίνακες αποτελεσμάτων αναγράφουν, αντί ονοματεπώνυμου, τον μοναδικό κωδικό αριθμό της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και το αποτέλεσμα (εγκρίθηκε-απορρίφθηκε ανά παροχή).

Όσοι αιτούντες δεν γνωρίζουν τον αριθμό αίτησης, απευθύνονται στο Κ.Ε.Π, όπου οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης αποτελέσματος μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Παράλληλα, όσοι πολίτες έχουν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβουν και προσωποποιημένη πληροφόρηση στη διεύθυνση αυτή.

Για τις περιπτώσεις των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης επανεξέτασης επί του συγκεκριμένου λόγου απόρριψης που αναφέρεται στα αποτελέσματα, η οποία και υποβάλλεται στα Κ.Ε.Π έως τις 3 Ιουλίου 2015.

Στην αίτηση επανεξέτασης που εκτυπώνεται από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, ο αιτών μπορεί να προσκομίσει κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει την πραγματική του κατάσταση και αποδεικνύει ότι δικαιούται την παροχή.

Τα αιτήματα επανεξέτασης με τα συνημμένα σε αυτά δικαιολογητικά αποστέλλονται από τα Κ.Ε.Π στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Επιτροπή Κρίσης Αιτήσεων Επανεξέτασης.

Αίτημα επανεξέτασης δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί για τις περιπτώσεις που η παροχή δεν εγκρίθηκε λόγω εφαρμογής κριτηρίων προτεραιότητας.

Συνολικά στα Κ.Ε.Π του Δήμου Σάμου υποβλήθηκαν 853 αιτήσεις του προγράμματος, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 523 (61,30%), ενώ απορρίφθηκαν οι 330 (38,70%).

Από τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν, 414 αφορούν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος(1200kw/4μηνο), 54 επιδότηση ενοικίου και 405 επιδότηση σίτισης.

Το 48% των αιτήσεων αφορά τη Δ.Ε Καρλοβάσου, το 28% τη Δ.Ε Σαμίων, το 13% τη Δ.Ε Πυθαγορείου και το 11% τη Δ.Ε Μαραθοκάμπου.