AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2015

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη στη Σάμο!


Αφήγηση παραμυθιών, με δράκους, βασιλοπούλες και όχι μόνο, από τη γνωστή στο αθηναϊκό κοινό επαγγελματία παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μικροί αλλά και μεγάλοι στη Σάμο.

Την εκδήλωση, υπό τον τίτλο "Χίλια Κι Ένα Παραμύθια", διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ, στον κήπο του ξενοδοχείου "Astir" στο Μεσαίο Καρλόβασι, ο Πολυχώρος τέχνης για παιδιά "Καραμέλα Art & Play".

Πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και για τις εκπτώσεις που ισχύουν δίνονται στα τηλ. 2273033582 και 6973394601.

Λίγα λόγια για την Σάσα Βούλγαρη

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη είναι αυτοδίδακτη και ανήκει στους πρωτεργάτες της νέο-αφήγησης (για ενήλικο και παιδικό κοινό) στην Ελλάδα με διαρκή επαγγελματική δραστηριότητα από το 1993. Είναι ψυχοπαιδαγωγός, με επιμόρφωση στην εναλλακτική διδασκαλία και με εμπειρία σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα καθώς και στην ειδική αγωγή.

Η πλούσια και ποιοτική καλλιτεχνική της παραγωγή την καθιστά μια από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στο χώρο της επαγγελματικής αφήγησης, με έντονη επιρροή στις νεότερες γενιές αφηγητών. Με τις σταθερές εμφανίσεις της έχει δημιουργήσει «στέκια παραμυθιών» και από το 1996 συνεργάζεται τακτικά με Μουσεία, δημιουργώντας εξειδικευμένα διαθεματικά προγράμματα.

Έχοντας διαμορφώσει τη δική της μέθοδο, διδάσκει σε σεμινάρια και συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, για την τέχνη της αφήγησης από το 1995.

Το 1998 αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1. Η τελευταία επανάληψη της σειράς έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010. Γράφει τακτικά στους «Ερευνητές» της Καθημερινής.

Έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Γουλανδρή – κέντρο Γαία, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, τα θέατρα Μεταξουργείο και Φούρνος, το Τσάι στη Σαχάρα, το Μπαράκι του Βασίλη, το Παιδικό Μουσείο, κ.α.  Έχει αφηγηθεί σε διάφορους χώρους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1996 συνεργάζεται σταθερά με τις Βιβλιοθήκες του Κολεγίου Αθηνών σχεδιάζοντας διαθεματικά προγράμματα αφήγησης με στόχο την φιλαναγνωσία.

Η Σάσα Βούλγαρη έχει καταπιαστεί με πολλά και διαφορετικά είδη κειμένων, τόσο από την προφορική παράδοση όσο και από την γραπτή λογοτεχνία, ενώ συχνά αφηγείται και γράφει δικά της κείμενα. Αρθρογραφεί και λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες, τακτικά

Τα τελευταία χρόνια έχει εμβαθύνει στην προφορικότητα και άλλων λαών πέρα από τα ελληνικά σύνορα, διερευνώντας την βαθιά σχέση παραδοσιακής μουσικής και προφορικού λόγου.

Δείτε κι ακούστε τη γνωστή παραμυθού στο παραμύθι "Ο τσαγκάρης και τα ξωτικά":