AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2015

Κατρακάζος σε Πανούση: "Πότε θα έρθουν τα Καναντέρ στη Σάμο;"


Με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση συναντήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσου Μαυρόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Είχε προηγηθεί, από τις 10 Ιουνίου, η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την καθυστέρηση της άφιξης των πυροσβεστικών αεροπλάνων στη Σάμο, ενώ και στην πρόσφατη σύντομη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στο νησί δεν είχε δοθεί η δυνατότητα να του παρουσιαστούν τα σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση της τοπικής δασοπροστασίας.

Στην Αθήνα, ωστόσο, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό, ο κ. Κατρακάζος έθεσε για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα της αποστολής των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι η αποστολή θα γίνει στο επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να δοθεί σαφής ημερομηνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε και ζήτημα επιπλέον χρηματοδότησης -από αυτή που δόθηκε στους Δήμους και στη Διεύθυνση Δασών για δράσεις πρόληψης- για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υποδομών και των μέσων πυρόσβεσης, ειδικά των εθελοντικών κλιμακίων, και έλαβε ως απάντηση ότι "δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα για φέτος".

Έθεσε, επίσης, αναλυτικά μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη θεσμική κατοχύρωση των εθελοντών και έλαβε την απάντηση ότι τα περισσότερα από αυτά εξετάζονται θετικά για να δρομολογηθούν μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Συζητήθηκε επίσης, το μεγάλο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης και τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη η άμεση ανάγκη για αποστολή προσωπικού στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Αστυνομική Διεύθυνση και Λιμενικό Σάμου).

Προηγήθηκε, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων και συνάντηση την επομένη με τις τοπικές εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου).