AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Ιουν 2013

Παρέμβαση Λυκουρέντζου για την έλλειψη οξυγόνου στο Νοσοκομείο Σάμου


Τον καταλογισμό ευθυνών, όπου υπάρχουν, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, για το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου υπήρξε έλλειψη οξυγόνου ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπήρχαν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε επίσης εντολή στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ), ώστε να εξασφαλιστεί με κάθε δυνατή διαδικασία, εντός 24 ωρών, οξυγόνο στο νοσοκομείο του νησιού.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα newpost ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής, δεν αποκλείεται να ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό μέσα στο Σαββατοκύριακο αφού έχει σταματήσει η συνεργασία του νοσοκομείου με τον επίσημο προμηθευτή οξυγόνου.

Το newpost επικοινώνησε και με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλεία Σίδερη, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό, αποδίδοντάς το, σε άτυχη στιγμή καθώς, όπως υποστήριξε, «ο ντόπιος προμηθευτής ήταν καθ' οδόν, αλλά καθυστέρησε 20 λεπτά επειδή ήταν πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από το νοσοκομείο». 

Πηγή: newpost.gr