AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2013

Περιβαλλοντική δράση της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών την Κυριακή 29/9


Η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου (Κ.Ε.Π.Σ) διοργανώνει μια περιβαλλοντική δράση στην περιοχή "Σπηλιά της Φώκιας" την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος της δράσης είναι ο εξής: Η πρόσφατη φωτιά κοντά στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής έκαψε μια αρκετά μεγάλη έκταση πευκοδάσους, που έφτασε κοντά στο ακρωτήριο Πράσο. Με την δράση αυτή η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Σάμου και ταυτόχρονα την επέμβαση σε μια καμένη περιοχή. Στόχος της είναι η συγκράτηση του ελάχιστου επιφανειακού χώματος και των σπόρων για την επίτευξη της μελλοντικής φυσικής αναγέννησης και αναδάσωσης των πεύκων.

Η δράση έχει εγκριθεί από την διεύθυνση Δασών Σάμου και θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος για παροχή οδηγιών και για την τήρηση της νομιμότητας.

Η δράση αυτή θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις.

1. Η πρώτη θα ξεκινήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
Στις 09:00-09:15 όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση θα συναντηθούν στην παραλία της Μουρτιάς. Θα αναχωρήσουν στις 09:30 με ταχύπλοο σκάφος και θα αποβιβαστούν στην "Σπηλιά της Φώκιας" για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει μαζί του ατομικά: νερό, γάντια, υποδήματα και παντελόνι εργασίας, προστατευτικά γυαλιά, καπέλο.

Τα εργαλεία που είναι απαραίτητα είναι: αλυσοπρίονα με τα παρελκόμενά τους (εφεδρικές αλυσίδες, καύσιμα, λάδι αλυσίδας), σκαπάνες, φτυάρια, τσάπες, πριόνια χεριού (Έχουμε κανονίσει τα άτομα που θα τα φέρουν]. Σακίδιο Α' Βοηθειών θα υπάρχει στο σκάφος.

Ο εκτιμώμενος χρόνος εργασίας είναι 2 με 2 1/2 ώρες. Μετά το πέρας της δράσης θα γίνει επιστροφή στη Μουρτιά, όπου μέλη και φίλοι μπορούν να παρευρεθούν φέρνοντας μαζί τους μικρούς μεζέδες για να πιούν όλοι μαζί ένα ουζάκι.

2. Σε δεύτερη φάση, σε χρόνο από Δεκέμβριο-Ιανουάριο η Κ.Ε.Π.Σ θα προβεί σε αναδάσωση με δενδρύλλια πεύκων που θα της χορηγήσει η Διεύθυνση Δασών. Λεπτομέρειες αυτής της φάσης θα κοινοποιηθούν αργότερα.

3. Σε τρίτη φάση, κατά την περίοδο του καλοκαιριού στο 2014, τα μέλη και οι φίλοι της Κ.Ε.Π.Σ. θα επισκέπτονται την περιοχή για περιοδικό πότισμα των μικρών δένδρων.