AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Σεπ 2013

Πρωταγωνιστεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η Σάμος


Σημαντικό είναι το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Σάμο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.), σύμφωνα με τα στοιχεία του δίνει ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για τους πρώτους επτά μήνες του 2013.

Το 23,3 % της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σάμο αυτό το διάστημα έγινε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάνελ που είναι εγκατεστημένα στο νησί.

Με το ποσοστό αυτό η Σάμος γίνεται το δεύτερο πιο οικολογικό - όσον αφορά τον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - νησί του Αιγαίου για τους επτά πρώτους μήνες του 2013, με πρώτη την Κρήτη, όπου το ποσοστό ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φτάνει το 24,1 %.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική "Ευρώπη 2020" ο στόχος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 είναι το 20 % της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από Α.Π.Ε. και όπως φαίνεται η Σάμος τον έχει ήδη πετύχει από τώρα.

Κατά το πρώτο επτάμηνο του 2013 παρήχθη στη Σάμο ηλεκτρική ενέργεια 18.203 MWh από "πράσινες" πηγές, επί συνολικής ηλεκτροπαραγωγής 78.289 MWh αυτό το χρονικό διάστημα.

Από τις 18.203 MWh "καθαρής ενέργειας" στη Σάμο οι 14.011 MWh (ποσοστό περίπου 77 %) παρήχθησαν από τα αιολικά πάρκα, ενώ η υπόλοιπη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ.