AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Σεπ 2013

Πανσαμιακός σύνδεσμος για την προσέλκυση τουριστών

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, Κώστας Κυριαζής, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει στον νομό περισσότερους τουρίστες, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός συνδέσμου στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και θα χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις. 

Σε αυτό τον πανσαμιακό σύνδεσμο θα συμμετέχουν, ως αντιπρόσωποι, οι πρόεδροι όλων των συλλόγων, ενώ τα μέλη του κάθε συλλόγου, θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ, είτε εφάπαξ, είτε τμηματικά. Ο κύριος σκοπός της συλλογής αυτών των χρημάτων, είναι να βρεθεί μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (low cost), η οποία θα εκτελεί τέσσερις πτήσεις charter την εβδομάδα, για το χρονικό διάστημα από 1/4 έως 15/11 για το 2014. Οι επαγγελματίες του τουρισμού υποστηρίζουν ότι αν αυτή η κίνηση πετύχει τότε θα υπάρξουν επιπλέον 20.000 τουρίστες την επόμενη σεζόν.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την οικονομική ανάκαμψη των μελών του, αποφάσισε την συμμετοχή του στην παραπάνω κινητοποίηση και την καταβολή από κάθε μέλος του, του ποσού των 100 € εφάπαξ ή των 50 € σε δύο δόσεις. Το ποσό που θα καταβληθεί από κάθε μέλος θα αναγράφεται ονομαστικά σε κατάσταση, καθώς και το συνολικό συγκεντρωθέν ποσό, που θα διατεθεί, από τον κάθε φορέα και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς πληροφόρηση όλων και απόδειξη της διαφάνειας της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.