AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2013

Η Αγνή Καλογερή για το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα



Γραπτή δήλωση με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο από τη βύθιση του πλοίου Εξπρές Σάμινα έκανε η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αγνή Καλογερή.

Η βουλευτής θεωρεί ότι στα χρόνια που πέρασαν από το δυστύχημα έως σήμερα δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην ελληνική ακτοπλοΐα ενώ παράλληλα προτείνει την ίδρυση ενός ενιαίου φορέα μεταφορών συγκοινωνιών. 

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Καλογερή έχει ως εξής:
 
"Συμπληρώνονται σήμερα δεκατρία χρόνια από το τραγικό ναυάγιο του ΕΓ / ΟΓ Εξπρές Σάμινα στις Πόρτες της Πάρου που στοίχισε στις κοινωνίες των νησιών μας 82 ζωές. Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και των μνημονίων όχι μόνο δεν βελτίωσαν κατ’ ελάχιστον τις συνθήκες που επικρατούν στην ακτοπλοΐα αλλά παρά τα παχυλά λόγια υποβάθμισαν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες. Ο άδικος θάνατος των συμπολιτών μας δεν συγκίνησε τις κυβερνήσεις. Ξεχάστηκαν μέσα στην καθημερινότητα που στηριγμένη στην ανοχή μας μετέτρεψε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σε “Υπουργείο Εφοπλιστών”.
Στα 13 αυτά χρόνια, το μόνο πράγμα που βελτιώθηκε ήταν τα κέρδη των εφοπλιστών που καλούνται εθελοντικά να φορολογηθούν και δεν ανταποκρίνονται.
Σήμερα σε συνθήκες κρίσης η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα μεταφορών συγκοινωνιών δεν αποτελεί απλά κομματική θέση αλλά αναδεικνύεται ως απόλυτη κοινωνική ανάγκη. Οι αιγαιοπελαγίτες δεν μπορούν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε υποψήφια σφάγια στο βωμό του εφοπλιστικού κεφαλαίου".