AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2013

Οι αστυνομικοί της Σάμου καταγγέλλουν

Φωτογραφία αρχείου

Σε καταγγελία σχετικά με το θέμα των μεταθέσεων των αστυνομικών που καλούνται να υπηρετήσουν προσωρινά αλλά τελικά υποχρεώνονται να παραμείνουν μόνιμα στη Σάμο προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού. Αποδέκτες της ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

"Ο κώδικας μεταθέσεων ουσιαστικά έχει καταργηθεί!", λένε οι αστυνομικοί της Σάμου και εξηγούν :

"Άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, άλλη μια φορά οι ίδιες ανακοινώσεις  από τις Ενώσεις, άλλη μια φορά οι συνάδελφοί μας θα αισθανθούν αυτό το γνώριμο αίσθημα της απογοήτευσης. Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν προς πλήρωση για τις έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2013 μόνο αυτό το συναίσθημα μπορούν να προκαλέσουν.

Βαρεθήκαμε κάθε χρόνο να λέμε τα ίδια και τα ίδια, αναλύσεις επί αναλύσεων,  αλλά στην ουσία του θέματος  πρόοδος δεν υπάρχει.

Η Ένωσή μας αποτελείται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από συναδέλφους οι οποίοι υπομονετικά κάθε χρόνο συλλέγουν μόρια προκειμένου να επιτύχουν την πολυπόθητη μετάθεση για τον τόπο συμφερόντων τους. Σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή αυτή ξεπερνά τα 7-8 έτη στο Νομό της Σάμου χωρίς να υπολογίζεται η τουλάχιστον τετραετής  θητεία σε υπηρεσίες της Αττικής.

Με τους πιο απλούς υπολογισμούς μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι αρκετοί συνάδελφοι που ελπίζουν σε μια μετάθεση, πηγαίνοντας με τον "Σταυρό στο χέρι" που λέει και ο λαός μας, θα επιτύχουν αυτή,  όταν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για σύνταξη, ενώ μερικοί νεότεροι που τοποθετηθήκαν εξερχόμενοι της σχολής στο Ν. Σάμου δεν έχουν καθόλου πιθανότητες μετάθεσης σε αρκετές επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Με έκπληξη βλέπουμε στον Πίνακα με τις θέσεις ότι Αστυνομικές Διευθύνσεις μεγάλων πόλεων 'ενισχύονται' με 1 ή 2 Αστυνομικούς και πραγματικά αναρωτιόμαστε πόσο μπορεί 1 άτομο να ενισχύσει Αστυνομική Δ/νση που αριθμεί 800-900 άτομα.

Άρα για να μιλάμε  ρεαλιστικά και τη γλώσσα της αλήθειας όπως πάντα  οφείλουμε να κάνουμε, ο θεσμός των μεταθέσεων έχει καταργηθεί. Δεν υπάρχει στη συνείδηση αλλά και ουσιαστικά  πλέον για μεγάλο ποσοστό συναδέλφων. Υπάρχει μόνο ο θεσμός των κοινωνικών κριτηρίων και της 'πλαγίας οδού' η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας και η οποία όπως είδαμε στην πράξη κατάντησε αντικείμενο κατάχρησης και κανιβαλισμού.

Η κατάσταση αυτή  διαιωνίζεται εδώ και  4 χρόνια αλλά κανείς δεν προβαίνει σε καμία απολύτως προσπάθεια άρσης των αδικιών.

Ας καταργήσουν και επίσημα πλέον τον κώδικα μεταθέσεων για να μπορέσουμε επιτέλους να προγραμματίσουμε τη ζωή μας, διότι κι εμείς έχουμε οικογένειες, γονείς, παιδιά, δάνεια όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Ή μήπως όχι;

Ζητάμε την άμεση και ουσιαστική  επαναφορά του θεσμού των μεταθέσεων όπως αυτές κατακτήθηκαν και καθιερώθηκαν με αγώνες  στη συνείδηση  όλων των συναδέλφων ως οι πλέον αδιάβλητες  και ανάλογες του αναστήματος του Αστυνομικού ήθους
", καταλήγουν οι αστυνομικοί της Σάμου.