AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2013

Αρχίζουν τα προγράμματα Δία Βίου Μάθησης στον Δήμο Σάμου

 

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εγγραφές για τα δωρεάν μαθήματα στον Δήμο Σάμου, τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Οι εγγραφές αυτές αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

1)    Πληροφορική
2)    Αγγλικά
3)    Γαλλικά
4)    Περιβάλλον

Στους επόμενους μήνες, εξήντα οκτώ δωρεάν νέα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, θα προσφέρονται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σάμου.                   
                                                           
Τα νέα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και στην επαγγελματική βελτίωση των πολιτών εντάσσονται στις θεματικές ενότητες: 1) Οικονομία - Επιχειρηματικότητα 2) Ποιότητα ζωής - Περιβάλλον 3) Νέες Τεχνολογίες 4) Γλώσσα και Επικοινωνία 5) Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις 6) Πολιτισμός και Τέχνη 7) Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.

Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες (18 ετών και άνω) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα μάθησης απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιούνται σε σχολικές μονάδες όλων των  Δημοτικών Ενοτήτων. Σε όσους ολοκληρώνουν τα προγράμματα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης  από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

Τα προγράμματα προσφέρει ο Δήμος Σάμου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής γίνεται στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Σάμου. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων: Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Σάμου, Τηλέφωνο: 2273027776, Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη & Πινδάρου 1, 1ος όροφος Δημοτικής Αγοράς.

Μπορείτε επίσης να βρείτε την αίτηση στη διεύθυνση: www.samosculture.gr