AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Νοε 2014

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής ο Μητροπολίτης Ευσέβιος


Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ορίστηκε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, με πενταετή θητεία, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 
Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη είτε με δική της πρωτοβουλία, είτε εφόσον της ζητηθεί προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας. Συνεργάζεται επίσης με αρμόδιους φορείς σε διεθνές επίπεδο μεριμνώντας για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στον προβληματισμό και στη λήψη αποφάσεων στα διεθνή fora, ενώ εξασφαλίζει, επίσης, με κάθε πρόσφορο τρόπο, κατάλληλη ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν το αντικείμενο της βιοηθικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στη πρώτη Συνεδρία της 18ης Νοεμβρίου ο κ. Ευσέβιος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την ευλογία του, τόνισε ότι επί των θεμάτων Βιοηθικής θα εκφράζει τις θεολογικές απόψεις και εγκεκριμένες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα στηρίζει τις σωτήριες θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.