AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2014

Συλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Δύο διακινητές παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Σάμο. Και την Παρασκευή οι αφίξεις με δουλεμπορικά από τα απέναντι παράλια συνεχίστηκαν...

Πιο αναλυτικά, πρωινές ώρες της Πέμπτης, στα ανατολικά του νησιού, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού κλήθηκε να συνδράμει σε λέμβο που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι λιμενικοί την εντόπισαν ακινητοποιημένη και περισυνέλεξαν τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μεταφέροντάς τους, μαζί με τη λέμβο τους, στο λιμάνι του Βαθέος.

Επίσης το πρωί της Πέμπτης, η τοπική Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για την παρουσία αλλοδαπών στην περιοχή του Ποσειδωνίου, στα ανοικτά της Σάμου. Στελέχη της εντόπισαν εκεί 12 παράνομους μετανάστες, που συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι 12 παράνομοι μετανάστες αναγνώρισαν ως οδηγούς της λέμβου που τους μετέφερε τους δύο διασωθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, και το πρωί της Παρασκευής 25 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και παρελήφθησαν από πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου Πράσο.

Την Τετάρτη (12/11) άλλοι 48 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Ποσειδωνίου από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, σε συνεργασία με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.

Τη Δευτέρα (10/11), τέλος, 24 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή Λιβαδάκι, στα ανατολικά του νησιού.