AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2014

Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Αρχίζει αύριο και στη Σάμο η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα, ο δημότης υποβάλλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά, με χρήση των κωδικών taxisnet και του Α.Μ.Κ.Α όλων των εξαρτώμενων μελών.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την αποστολή της αίτησης είναι το www.energo-eke.gr

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από τρίτο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του από υπαλλήλους του Δήμου που έχουν εξουσιοδοτηθεί .

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαρτίου 2015.

Η ημερομηνία ένταξης στο πρόγραμμα είναι η 1/11/2014 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Όλα τα δηλωθέντα στοιχεία ελέγχονται και επαληθεύονται ηλεκτρονικά, ενώ η εισοδηματική ενίσχυση κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 21113 και 21115 της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Ν. 4039/2012 θεσμοθετήθηκε και αρχίζει πιλοτικά η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου σε 13 Δήμους της χώρας, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται  ο Δήμος Σάμου.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη των πολιτών που πραγματικά βιώνουν την ακραία φτώχεια.

Απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες και παρέχει μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση από 200 ευρώ μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, συνδυαζόμενη με συγκεκριμένες δράσεις κοινωνικής επανένταξης.

Η ένταξη στο πρόγραμμα του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος κρίνεται από τον χρόνο διαμονής στο Δήμο, το ύψος του εισοδήματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες και την υπάρχουσα περιουσίας (ακίνητη, κινητή, καταθέσεις).

Την εισοδηματική ενίσχυση δικαιούνται και άτομα που φιλοξενούνται. Στην περίπτωση φιλοξενίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα της φιλοξενούσας οικογένειας, σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος, προσαυξανόμενο  κατά 50%.