AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Νοε 2014

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ Σάμου για τη σαββατιάτικη σύσκεψη


Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια της σύσκεψης που οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, εξέδωσαν οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου (Ε.Κ.Σ) και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όπως αναφέρουν, "αποφασίσαμε και οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο χώρο του κτιρίου για να εκφράσουμε τις θέσεις μας για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι και που συνεχίζονται ακόμα έστω και λιγότερα.

Τις προηγούμενες μέρες τόσο το Εργατικό Κέντρο Σάμου, όσο και το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ δεν είχαμε λάβει καμία πρόσκληση για τη σύσκεψη. Ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε ότι απέκλεισαν από σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα του νομού μας, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου φορέα. Ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε ότι για την περιφέρεια και το υπουργείο ναυτιλίας η γνώμη και οι αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας δεν λαμβάνονται υπόψη τους.

Λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη η πρόεδρος του Ε.Κ.Σ δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη ότι είναι καλεσμένο το Ε.Κ.Σ στη σύσκεψη και από αμέλεια δεν είχαμε ειδοποιηθεί έγκαιρα. Σε σχετική ερώτηση της προέδρου αν έχει καλεστεί το Νομαρχιακό Τμήμα (Ν.Τ) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, πήρε αρνητική απάντηση.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, τριμελής αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και αντίστοιχη από το Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αποτελούμενη από τους δύο Προέδρους, τους δύο Γραμματείς και ένα μέλος από την κάθε διοίκηση, πήγε προς τον χώρο που γινόταν η σύσκεψη για να επιδώσει σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά μας και με πρόθεση να παραστεί στη σύσκεψη.

Το αποτέλεσμα ήταν να απαγορευτεί από τις αστυνομικές αρχές η είσοδός μας ως ανεπιθύμητοι. Σε καμία περίπτωση δεν πήγαμε μαζικά να μπούμε στη σύσκεψη. Στο προαύλιο παρέμενε πλήθος κόσμου που διαδήλωνε. Παρ' ότι επανειλημμένα αναφέραμε τόσο στις αστυνομικές αρχές, όσο και σε υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας ποιοι είμαστε και ότι το Ε.Κ.Σ ήταν καλεσμένο, συνέχιζαν να μας απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο.

Μάλιστα είπαμε να μην αναστατώσουμε τη διαδικασία, αφήνοντας πρώτα να ολοκληρώσει ο υπουργός την τοποθέτησή του και να μπούμε μετά στον χώρο της σύσκεψης.

Είχαμε διαρκείς αρνήσεις. Αντιμετωπιστήκαμε ως ανεπιθύμητοι από τη σύσκεψη, λέγοντάς μας ότι εκτελούν εντολές να μην εισέλθουμε στον χώρο της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια παραδέχτηκαν και οι ίδιοι ότι όντως το Ε.Κ.Σ έχει καλεστεί, αλλά ότι το Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εξακολουθεί να μην επιτρέπεται να συμμετάσχει. Στο τέλος εξέφρασαν την άποψη ότι μόνο στην πρόεδρο του Ε.Κ.Σ μπορεί να επιτραπεί η είσοδος.

Διαμαρτυρηθήκαμε για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, την ίδια ώρα που πολλοί άλλοι είχαν περάσει στον χώρο χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος για το από ποιόν φορέα είναι, πόσοι είναι από κάθε φορέα και αν είναι ή όχι προσκαλεσμένοι.

Η είσοδός μας στο χώρο έγινε μετά από έντονη παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνη Δράκου, ο οποίος αντιλήφθηκε τι γινόταν έξω, την απαγόρευση δηλαδή της εισόδου μας.

Εμείς δεν προκαλέσαμε καμία αναστάτωση, αλλά και δεν είχαμε πρόθεση να το πράξουμε. Οι ίδιοι την προκάλεσαν με την επιμονή τους να μην μας αφήνουν να συμμετέχουμε στη σύσκεψη, παρότι ο ένας από τους δύο φορείς είχε καλεστεί, για τα μάτια του κόσμου, την τελευταία στιγμή. Την προκάλεσαν αυτοί που δεν επέτρεπαν ούτε καν να επιδώσουμε υπόμνημα με τις θέσεις μας και να αποχωρήσουμε. Με την παρεμπόδισή μας από αστυνομία, ασφάλεια και υπαλλήλων της περιφέρειας
" υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι Διοικήσεις του τοπικού Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.