AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Νοε 2014

Ο Δήμος Σάμου για τις άδειες χρήσης νερού

 

Ο Δήμος Σάμου ενημερώνει τους δημότες ότι σε Φ.Ε.Κ έχει δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 χωρίς πρόστιμο η προθεσμία υποβολής αίτησης καταγραφής υδροληπτικών έργων στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ), ενώ από 1/1/2015 η προθεσμία παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2015 με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ. 

Η ίδια απόφαση ορίζει πως όσοι αιτήθηκαν για καταγραφή υδροληπτικού έργου στο Ε.Μ.Σ.Υ, υποχρεούνται να προβούν ως τις 30 Απριλίου 2015 σε υποβολή αίτησης -στον Δήμο Σάμου- για τη χορήγηση ή ανανέωση άδειας χρήσης νερού, διαφορετικά επιβάλλεται υψηλό διοικητικό πρόστιμο.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση χορήγησης η ανανέωσης άδειας χρήσης νερού για όσους έχουν καταθέσει αίτηση στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ) είναι τα ακόλουθα:

* Αίτηση-δήλωση του παραρτήματος IV της Κ.Υ.Α 146896/27-10-2014 (χορηγείται από τον Δήμο Σάμου).

* Χάρτης Κτηματολογίου ή αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή εικόνα ψηφιακής εφαρμογής ή απόσπασμα τοπογραφικού χάρτη Γ.Υ.Σ. σε κατάλληλη κατά περίπτωση κλίμακα, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του έργου, που θα παρουσιάζει

-α) το σημείο υδροληψίας με συντεταγμένες σε προβολικό σύστημα Ε.Γ.Σ.Α 87 ή WGS 84

-β)τα περιγράμματα των περιοχών χρήσης ύδατος από το σημείο υδροληψίας, εκτός αν αυτές οι πληροφορίες παρέχονται από τον Ο.Σ.Δ.Ε.

* Σε περίπτωση που ο αιτών ενεργεί για λογαριασμό νομικού προσώπου/συλλογικού οργάνου, απαιτείται νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης. Στην περίπτωση αυτή συνυποβάλλεται και αντίγραφο της νόμιμης συστατικής πράξης του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου ή του συλλογικού οργάνου με τις τυχόν τροποποιήσεις της.

* Για αγροτική χρήση που είναι καταγεγραμμένη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε), αντίγραφα των τελευταίων 5 ετών.   

* Θεωρημένο αντίγραφο νόμιμου τίτλου από τον οποίο να προκύπτει δικαίωμα χρήσης του σημείου της υδροληψίας, καθώς και των χώρων όπου γίνεται η χρήση του ύδατος όπως:

α) συμβολαιογραφικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει εμπράγματο δικαίωμα (κυριότητα, επικαρπία, δουλεία) ή

β) αριθμό κτηματολογίου/κτηματολογικού διαγράμματος ή

γ) ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ή άλλου ενοχικού δικαιώματος ή

δ) αντίγραφο Ο.Σ.Δ.Ε/Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Σε περίπτωση έλλειψης των δικαιολογητικών αυτών:

α) κοινή απόφαση των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών ή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης ή

β) παραχώρηση χρήσης με βεβαίωση δημοσίας αρχής ή

γ) αντίγραφο Ε9 ή

δ) υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη