AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2014

Η "Ανατροπή" στους Μύλους Σάμου


Μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" επισκέφτηκαν την Πέμπτη το χωριό Μύλοι της Σάμου.

Στο χωριό αυτό μένουν μόνιμα 160 περίπου κάτοικοι. Έγινε συζήτηση για διάφορα θέματα με τον εκπρόσωπο των Μύλων, Θέμο Παπαπαναγιώτου, και με ορισμένους κατοίκους που βρέθηκαν στο καφενείο του χωριού.

Τα βασικά προβλήματα που ανέφερε ο εκπρόσωπος του χωριού είναι η έλλειψη γραμματέα στο χωριό και η εκροή των λυμάτων του χωριού μέσα στο ρέμα. Επίσης, χρειάζονται συντήρηση το κοινοτικό κατάστημα και η παιδική χαρά, εκεί που παίζουν καθημερινά τα παιδιά του χωριού και η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Το σχολείο έχει αξιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον πολιτιστικό σύλλογο των Μύλων "Ίμβρασσος". Ο πολιτιστικός σύλλογος είναι πολύ ενεργητικός και προσφέρει έργο στο χωριό.

Οι Μύλοι έχουν πολλά αξιοθέατα να δείξουν και να αξιοποιηθούν. Υπάρχει η ελιά της Εύας, ηλικίας ανυπολόγιστης, 2.500 χρόνια, λένε. Ακόμα υπάρχει και ο τάφος των μυκηναϊκών χρόνων, κάτω από το κοινοτικό κατάστημα. Μπορούν να αναδειχτούν οι νερόμυλοι του χωριού, που υπήρχαν πολλοί στην παλιά εποχή. Τέλος, να αναδειχτούν και να αξιοποιηθούν τα μονοπάτια που που συνδέουν τους Μύλους με διάφορα κοντινά μέρη και αξιοθέατα.